HomeFeaturedFocusMultumesc Microsoft: Surface 2 nu primeste Windows 10 decat partial

Multumesc Microsoft: Surface 2 nu primeste Windows 10 decat partial

microsoft-surface-2-press-conference

Da, unul din lucrurile despre care nu s-a vorbit la evenimentul de prezentare Windows 10 de săptămâna asta a fost soarta tabletelor ARM cu Windows RT. Ce se întâmplă cu ele? Rămân de căruţă fiind un experiment nereuşit (de aproape 500 USD/aparat)?

Răspunsul este şi DA şi NU. Da, că Windows RT şi tabletele cu ARM vor fi un produs abandonat. Ideea oferirii unor alternative cu Windows pentru tabletele Android cu ARM s-a cam terminat. Intel intră în scenă cu procesoarele low voltage şi suport pentru platforma x86 şi aplicaţiile Windows clasice.

Şi NU, nu e chiar aşa. Un update tot va veni pentru seria Surfce RT şi Surface 2 doar că nu va oferi toate elementele din Windows 10. Acum, obeictiv vorbind, nici Windows 8/8.1 RT nu este TOT Windows 8 sau Windows 8.1. E un Windows 8.1 parţial. Deci pe ideea asta putem încă spera că Surface 2 nu e mort complet.

Paul Thurrott, celebrul suţinător Microsoft anunţă simplu că după evenimentul Windows 10 de săptămâna asta două concluzii se pot trage: că Windows RT e mort ca şi proiect şi că poate va veni un update, parţial.

Am mai văzut povestea asta: Windows Phone 7. Prima încercare pe noul teren al sistemelor de operare mobile. Toţi cei ce au luat prima generaţie de aparate au privit neputincioşi cum aparatele lor au rămas fără upgrade şi fără posibilitatea de a mai instala şi folosi aplicaţii noi. Probabil aceiaşi oameni, adică entuziaştii vor rămâne în sertar cu tabletele Surface RT şi Surface 2, pe platforma ARM.

Eu mă număr printre ei.

Sper doar ca Microsoft să ofere măcar posibilitatea de deblocare a bootloader-ului ca să pot folosi tableta ulterior cu Linux, care sigur va oferi update-uri la versiuni mai noi.

Deocamdată însă mă serveşte în continuare zilnic, cu folos: browsing, ştiri, filme, email. Chiar nu e suficient de puternică platforma hardware să ofere suport pentru Universal Apps? M-aş mira ca asta să fie de fapt explicaţia.

Oricum, “mulţumesc” Microsoft. Bine jucat.

Prin sertar, lângă un Lumia 800 şi HTC HD7 mai adaug acum şi un Surface 2.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

  1. Surface RT si 2 sunt niste glume proaste, dovada ca nici nu s-au vandut si Ballmer a ramas cu ditamai stocurile.
    Felicitari. Poate asa te linistesti cu sustinerea Microsoft.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep