HomeFeaturedFocusPerfect: Qualcomm introduce pe Snapdragon 810 optiunea SafeSwitch de blocare remote

Perfect: Qualcomm introduce pe Snapdragon 810 optiunea SafeSwitch de blocare remote

Suntem pe drumul cel bun: după ce americanii din câteva state au ajuns la concluzia că trebuie să devină obligatorie dotarea cu opțiuni de blocare (kill switch) a tuturor smartphone-urilor noi vândute, iată că Qualcomm vine și oferă din hardware așa ceva: cip-ul Snapdragon 810 beneficiază și el de așa ceva, completând opțiunile din iOS, Android Lollipop și Windows Phone 8.1. Prin facilitatea de ”kill switch” un utilizator poate să dezactiveze de la distanță smartphone-ul, făcându-l inutilizabil și blocând accesul neautorizat la datele de pe el.

Sub numele SafeSwitch Qualcomm oferă acum la nivel de hardware facilitatea de blocare și nu numai: datele de pe smartphone pot fi șterse, aparatul va putea fi localizat și eventual schimbată de la distanță parola.

Qualcomm spune că diferența majoră între SafeSwitch și soluțiile software existente acum este că protecția se activează încă de la începutul procesului de încărcare a sistemului de operare, fiind aproape imposibil de ocolit (spart).

Sună bine și poate că așa se va mai stopa din valul masiv de furturi de telefoane mobile: dacă un hoț știe că nu poate face nimic cu un smartphone furat, nu prea va mai avea motive să îl fure.

via qualcomm

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep