HomeFeaturedFocusIstoria se repeta: nu toate aparatele Windows Phone 8 primesc Windows 10....

Istoria se repeta: nu toate aparatele Windows Phone 8 primesc Windows 10. Dar care?

nokia-lumia-930-hands-on-03

Deja știm că prima versiune de test a lui Windows 10 for Phone e destul de aproape de lansarea în programul Insider. Următoarea întrebare este ce aparate vor putea folosi această versiune de test? Sau și mai departe, ce aparate vor primi update-ul oficial din partea Microsoft de îndată ce Windows 10 va fi gata?

Joe Belfiore, cel ce se ocupă de Windows ne-a spus ce nu va fi: Windows 10 va veni pe aparatele Windows Phone 8.1 ce au doar 512 MB RAM, însă nu va fi complet. Vă sună cunoscut?

image

Ar trebui: exact la fel s-a întâmplat la trecerea de la Windows Phone 7.5 la Windows Phone 8 numai că atunci despărțirea a fost mult mai brutală – niciun aparat Windows Phone 7.5 nu a primit Windows Phone 8, a primit în schimb un Windows Phone 7.8 cu ceva funcții din Windows Phone 8.1.

Văd că Microsoft procedează acum oarecum la fel cu Windows Phone 10: îl dă, dar nu pentru toți. Și din păcate pentru cota sa de piață, Windows 10 nu va ajunge în versiunea completă pe majoritatea aparatelor utilizatorilor, adică fix cele ce au 512 MB RAM incluzând aici Lumia 520, 530 și 625.

Bun, acum că știm unde nu vine, hai să vedem unde ar putea veni.

Tot de la Joe Belfiore știm că nu toate aparatele Windows Phone 8.1 vor fi compatibile cu prima versiune de test a lui Windows 10 for Phone. Știm că Lumia 1020 și Lumia 1520 pot să funcționeze cu Windows 10 for Phone, asta de la demo-urile publice ale Microsoft și de la pozele scăpate pe net. Se pare că și HTC One M8 for Windows va fi compatibil cu Windows 10 for Phone. Mă aștept ca și Lumia 930 și 830 să facă parte din această listă, fiind la rândul lor niște produse de top, lansate relativ recent de Microsoft.

Din ce am mai citit zilele acestea (via windowscentral) Windows 10 Preview for Phone e încă într-un stadiu foarte incipient și cu ceva bug-uri majore, cel mai important aș zice că e cel legat de autonomie: bateria se duce repede, aparatul se încinge. Asta înseamnă că resursele sunt folosite foarte intens, deci ideea de Universal Apps, care presupune același cod de pe Windows să mearga și pe phone, mai trebuie optimizată. Probabil că Microsoft speră că următoarea generație de hardware pentru aparatele din 2015 să rezolve oarecum viteza.

Tot legat de asta, nici animațiile de pe Windows 10 Preview for Phone nu sunt cursive, sau așa de cursive cum ne-am dori.

Mai e puțin și vedem Windows 10 for Phone și o să putem discuta mai clar, cu sistemul de operare pe telefon. Am de gând să îl pun pe un Lumia 920 dacă se va putea. Pe actualul meu Lumia 1520 nu îl voi instala de la început – versiunea de test e prea crudă și nu vreau să îmi stric aparatul.

Același lucru vă sfătuiesc și pe voi: nu vă grăbiți să instalați Windows 10 Preview for Phone pe aparatele pe care le folosiți în mod obișnuit. Riscați ca ele să nu mai meargă așa cum v-ați obișnuit. Și s-ar putea să nu existe cale de întoarcere la versiunea precedentă.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. Toate* telefoanele vor primi Windows 10 (adică un update care size Windows 10 un dialogul about). Cat despre features, cine știe… Ai aflat tu despre vreun feature pe care musai ar trebui sa îl aibă Windows 10 pe Lumia 520 dar probabil ca nu va fi inclus?

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep