HomeFeaturedFocusHTC a incheiat si trimestrul al patrulea al anului trecut cu profit

HTC a incheiat si trimestrul al patrulea al anului trecut cu profit

Compnaia și-a anunţat rezultatele financiare consolidate pentru cel de-al patrulea trimestru al anului fiscal 2014, încheiat la 31 decembrie 2014, într-un mod destul de oficial. Cifrele cheie ale trimestrului încheiat în decembrie 2014 sunt:

  • Veniturile trimestriale s-au cifrat la de 47,9 de miliarde de dolari taiwanezi (1,51 miliarde de dolari)
  • Profitul net trimestrial după taxe a fost de 0,5 miliarde de dolari taiwanezi (15,83 milioane de dolari), sau 0,57 dolari taiwanezi (0,018 dolari) per acţiune
  • Marja brută de profitabilitate a fost de 20,4% şi marja operaţională de 0,4%

Se poate observa o ușoară creștere (12%) față de aceeași perioadă a anului trecut, motiv de bucurie pentru o companie care, în ciuda produselor de o evidentă calitate pe care reușește să le scoată, nu se bucură de o reflectare a calității produselor și în rezultatele financiare pe măsură.

Peter Chou, CEO HTC Corporation: “HTC a încheiat anul cu un al treilea trimestru consecutiv de profitabilitate şi are o poziţie favorabilă pentru a continuă dezvoltarea în acest an, asigurând un portofoliu de smartphone-uri foarte atractiv. Performanţa de vânzări îmbunătăţită a fost posibilă datorită abilităţii noastre de a oferi combinaţii de produse personalizate, cu preţuri accesibile, ceea ce ne-a permis să răspundem îndeaproape nevoilor specifice ale fiecărei regiuni.”

Smartphone-urile HTC au obținut premii și în trimestrul al patrulea din 2014, HTC One (M8) a câştigat din nou numeroase premii, printre care “Cel mai bun telefon Android disponibil pe piață” acordat de Business Insider, “Cel mai bun smartphone” acordat de PC World, “Cel mai bun smartphone al anului 2014” acordat de TechCentral şi “Telefonul anului”, acordat de T3 şi de Travel and Leisure, o publicaţie de lifestyle din America de Nord. Totodată, telefonul a câştigat premii în China acordate de Tencent, Efashion şi New Press Daily. În plus, husa inovatoare DotView a primit premiul pentru “Cel mai bun accesoriu pentru terminale wireless” la CES Innovation Awards, în timp ce camera RE a câştigat medalia de aur pentru design la Spark Awards.

În cel mai onest stil cu putință, vedem și previziunile companiei pentru primul trimestru al anului 2015. Se observă o ușoară precauție în cifrele estimate pentru acest început de an, lucru care ne arată că HTC este o companie cu picioarele pe pământ. Parcă sună mai bine abordarea aceasta, decât elanul de-a dreptul hazardat pe care l-au arătat, la un moment dat, cei de la Xiaomi, care parcă s-au mai liniștit în ultima vreme.

Așadar, perspectiva HTC pentru primul trimestru al anului 2015:

  • HTC estimează următoarele rezultate financiare în primul trimestru al acestui an:
  • Veniturile sunt estimate între 41,5 şi 45 miliarde de dolari taiwanezi (1,31-1,42 miliarde de dolari)
  • Marja de profit brut este estimată între 19,5% şi 20%
  • Profitul per acţiune este estimat între 0,08 şi 0,47 dolari taiwanezi (0,003-0,015 dolari).

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep