HomeFeaturedFocusSony investeste in zona de vehicule autonome

Sony investeste in zona de vehicule autonome

Deși ar părea puțin hilar la prima vedere pentru o companie care se cam lovește de dificultăți financiare, Sony tocmai a investit într-o companie care se ocupă cu dezvoltarea vehiculelor autonome. Conform celor de la Financial Times, compania japoneza ZMP, un start-up din zona de robotică și vehicule autonome a atras atenția Sony, suficient de mult încât aceștia să investească aproape un milion de dolari în ZMP. Suma exactă, deocamdată neconfirmată oficial, este de 842.000 de dolari, iar procentul de acțiuni obținute de Sony pentru această sumă se pare că se apropie de 2%.

Se pare că interesul Sony se manifestă în echipamentele video cu care un astfel de vehicul este dotat pentru a putea scana în permanență mediul înconjurător. Oricum, la această sumă investită, nu cred că Sony poate ridica pretenția de a avea un autovehicul sub brand propriu, ci mai degrabă își asigură postura de furnizor clar pentru toate aceste echipamente video.

Tocmai din această perspectivă, dar și prin prisma sumei investite, comparația cu Google sau Apple mi se pare puțin exagerată. La fel ca și afirmația lui Shigeo Ohba, General Manager al Sony Image Sensor Business, conform căreia: “We have to be No 1 in automotive sensors”. Optimism doar pentru imagine, cam asta este senzația.

via CNBC

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep