HomeFeaturedFocus5 lucruri PRO Samsung Galaxy S6 edge

5 lucruri PRO Samsung Galaxy S6 edge

Samsung Galaxy S6 edge 08

Indiferent de cum se vor comporta versiunile comerciale de Samsung Galaxy S6 edge pot să vă spun cinci lucruri ce mi-au plăcut la acest smartphone Android și pentru care recomand achiziționarea.

1. Design plus materiale de construcție

Primul și singurul motiv pentru care merită achiziția lui Samsung Galaxy S6 edge este că e construit diferit (bine) și arată premium. E un salt imens față de la versiunile anterioare de Galaxy S, credeți-mă pentru că e prima dată când un smartphone Samsung mă face să spun asta.

Ecranul curbat contribuie la crearea unui aspect deosebit, pozitiv, pentru Galaxy S6 edge. Cu toate că nu sunt diferențe majore între acesta și S6, edge-ul e peste S6.

Samsung Galaxy S6 edge 30

Îl ții ușor în mână, îl manevrezi ușor și deși e subțire nu ai aceiași senzație de fragilitate pe care o întâlnești pe iPhone 6. În plus culoarea aurie îl prinde foarte bine, construcția compactă din metal și sticlă îl fac un produs excelent realizat. Gorilla Glass și pe față și pe spate, ecran curbat sunt chestii ce atrag imediat privirile (dar sunt și locuri în care amprentele și praful vor ieși ușor în evidență).

2. Greutate/dimensiune

Trebuie să îl vezi să pui mâna pe el ca să îți dai seama că e diferit față de ceea ce ai văzut până acum. Are 142.1 x 70.1 x 7 mm în dimensiune și cântărește doar 132 g. E ușor, subțire (7 mm) și se ține foarte bine în mână. Îl poți pierde ușor prin buzunar pentru că nu îi simți greutatea – spun asta venind de la un Lumia 1520 care e și mai mare și mai greu.

Ca să vă ajut să vă faceți o idee despre dimensiunile lui Galaxy S6 edge privți poza de mai jos: de sus în jos avem Samsung Galaxy S6 edge, iPhone 5S, HTC One M8 și Nokia Lumia 1520.

Samsung Galaxy S6 edge 24

3. Compact

S6 edge este un smartphone compact și ușor de manevrat cu o singură mână. Gorilla Glass îi dă și rigiditatea de care avea nevoie ca să intre din prima în problemele bendgate (deși nu cred că va scăpa de ele).

Samsung Galaxy S6 edge 21

4. Display

Ecranul de pe S6 edge este unul foarte fain: Super AMOLED de 5,1 inci, rezoluție 1440 x 2560 pixeli (densitate de 577 ppi), curbat pe margine și fără distorsiuni. Unghiurile de vizualizare sunt bune, culorile bine reprezentate. Din păcate astăzi nu a fost soare în Brașov să verific cum se comportă în soare puternic așa că nu vă pot spune deocamdată informația asta.

Samsung Galaxy S6 edge 28

5. Scanerul de amprentă

Faptul că poți debloca rapid aparatul doar punând degetul pe butonul home (cel care are încorporat senzorul de amprentă) e în sfârșit un imens plus:nu mai trebuie să tragi degetul, timpul de citire și deblocare e mic. Asta face ca procesul de deblocare să fie extrem de simplu și eficient – deblochezi aparatul cu măcar 50% mai repede, păstrezi protecția vizavi de accesul neautorizat.

Samsung Galaxy S6 edge 02

 

Comparație: Galaxy S6 edge versus One M8, iPhone 5S și Lumia 1520

Închei cu un set de poze în care puteți vedea cum arată Galaxy S6 edge în comparație cu iPhone 5S, HTC One M9 și Nokia Lumia 1520. Cu siguranță e diferit, în bine.

Samsung Galaxy S6 edge 23Samsung Galaxy S6 edge 25Samsung Galaxy S6 edge 26

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep