HomeFeaturedFocusGoogle se intareste in zona de patente

Google se intareste in zona de patente

Mai exact, un fost consultant pe probleme legale din Google , Michelle Lee, ajunge șefa US Patent and Trademark Office. O mișcare ce dă drumul lă o grămadă de speculații și teorii conform cărora Google își confirmă interesul în această zonă, știut fiind faptul că este un subiect sensibil și pe placul companiei americane. Doar exemplul preluării Motorola, vândută ulterior către Lenovo, dar fără un bagaj important de patente și brevete care au rămas în patrimoniul Google, pare a fi suficient pentru a confirma acest lucru.

michelle lee

Toate aceste teorii pun la îndoială profesionalismul și judecata obiectivă ale lui Michelle Lee, căreia, până la proba contrarie, trebuie să îi acordăm totuși premise de nevinovăție. Până la urmă, are de partea ei o poziție destul de radicală în ceea ce privește reformarea legislației patentelor din Statele Unite, încă de pe vremea când se afla pe statele de plată ale Google. În plus, la șefia US Patent and Trademark Office are nu mai puțin de 12.000 de subalterni, cam pe aici se situează numărul de angajați ai acestei instituții, așa că nu cred că nu își va lua rolul în serios.

Pentru a alimenta totuși controversele, mai trebuie spus că nominalizarea și alegerea lui Michelle Lee îi aparțin direct președintelui Barack Obama, senatul Statelor Unite fiind cel care va valida această numire.

via Reuters

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep