HomeFeaturedFocusSuccesul Apple Watch pus la indoiala

Succesul Apple Watch pus la indoiala

Sunt destule voci care au reacționat după ultimele informații oficiale legate de Apple Watch, mai ales datorită prețului destul de piperat pe care produsul îl va avea. Dar care nu iese deloc din strategia Apple de a-și construi prețurile, punând mai multă valoare pe brand decât ar fi nevoie.

Ultimul dintre contestatarii succesului Apple Watch este CEO-ul celor de la Dixons Carphone, Sebastian James, care merge pe comparația cu ceasurile clasice:

“If you spend 300 pounds on a TAG Heuer then you’ve got that for life. But if you buy a smartwatch, in two or three years time you will want a new one because the technology has moved on.”

Argumentația este validă, însă nu ține cont de o realitate de necontestat. Consumatorul Apple nu este unul obișnuit, el are deja în sânge un comportament atipic, are pornirea de a cheltui pe un produs Apple un buget mai mare decât ar fi necesar, decât ar costa produsele concurente egale sau chiar superioare din punct de vedere tehnic celor de la Apple. Tocmai de aceea, și am avut discuția asta în câteva cercuri, cred că Apple Watch va avea succes. Fără nicio logică de natură economico-comercială, ci pur și simplu pentru că este un produs Apple pur-sânge, supraevaluat corespunzător.

via Bloomberg

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep