HomeFeaturedFocusVAIO Phone prezentat oficial, fara sa impresioneze prea tare

VAIO Phone prezentat oficial, fara sa impresioneze prea tare

În fapt, singura chestie spectaculoasă legată de acest smartphone este numele său. În brandul actual VAIO, Sony are o implicare nesemnificativă, principalul acționar al companiei care deține acest nume fiind Japan Industrial Partners, care deține 95% din acțiuni. În rest, ne uităm la o configurație de flagship de acum mai bine de doi ani, însoțită de un aspect total plictisitor, care parcă arăta ceva mai reușit în materialele scurse către presă cu ceva vreme în urmă. Acum nu mai rezistă nici măcar acest argument, lucru care mă determină să afirm că fotografiile de presă folosite odată cu anunțul oficial sunt total neinspirate.

Din punct de vedere hardware, nu există prea multe noutăți față de ceea ce se știa deja. Un chipset încă necunoscut (se speculează că ar fi Snapdragon 410 de la Qualcomm) cu un procesor quad-core de 1,2 GHz, o memorie RAM de 2 GB și un ecran IPS de 5 inchi și 720p rezoluție formează scheletul, peste care se mai adaugă o stocare internă de 16 GB, o cameră foto principală de 13 megapixeli însoțită de una frontală de 5 megapixeli, un acumulator de 2500 mAh și un Android 5.0. Nimic spectaculos, așa cum spuneam.

Un preț de 420 de dolari fără obligații contractuale adâncește și mai mult controversele legate de asemănarea izbitoare, atât din punctul de vedere al configurației, cât și al aspectului fizic, cu Panasonic Eluga U2, care este la aproape jumătate de preț față de VAIO Phone. Se pare că și noii proprietari ai brandului vor să îl mulgă de bani cât mai puternic. Din păcate pentru ei, piața de smartphone nu este la fel ca cea de notebook-uri. Lumea este mult mai atentă la raportul preț/specificații, lucru datorat în mare parte tocmai brand-urilor chinezești. Ah, am uitat! VAIO sunt japonezi!

Dacă ne uităm bine la imagini, asemănarea chiar este extremă. Pe de-o parte mă bucură, se întâmplă și cu nume mai mari din piață, este unul dintre riscurile modelului de business destul de frecvent și pe la noi și cu care proprietarii VAIO au sperat că dau lovitura. Numai că nu prea mai există mulți nostalgici după acest nume, iar pentru cei care vor să fie trendy, există acum alternativele oferite de Apple.

via PhoneArena

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep