HomeEvenimenteRazboiul robotilor la Cluj: BattleLab Robotica editia 2015

Razboiul robotilor la Cluj: BattleLab Robotica editia 2015

Autoproclamată cea mai mare competiție de mega sumo robotic din România, competiția organizată de Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca în colaborare cu organizația studențească BEST Cluj-Napoca, sărbătorește anul acesta ediția a V-a. Drept urmare, toți pasionații de robotică sunt așteptați în data de 9 mai 2015 în incinta Universităţii Tehnice, pe strada George Bariţiu nr. 26, în amfiteatrul P03 începând cu ora 10:30, să asiste la BattleLab Robotica.

Competiția constă în construirea și programarea unor roboţi sumo autonomi, capabili să identifice şi să elimine de pe suprafaţa de joc robotul advers în competiţii de tip “1 la 1”. În cadrul acestei ediţii se vor întrece peste 20 de echipe formate din maximum 4 studenți care au muncit luni în șir la realizarea robotului. Peste jumătate din acești concurenți au deja experiența concursurilor internaționale, cu multiple participări la concursuri precum cel din Viena sau chiar Japonia.

Provocarea constă în dezvoltarea unui proiect complex care implică atât cunoștințe tehnice de inginerie electrică, mecanică, automatică și calculatoare, dar și aptitudini de lucru în echipă și de management a sumei de bani investite, care poate ajunge la ordinul a sute sau chiar mii de euro.

Competiţia respectă regulile internaţionale de sumo robotic în ceea ce priveşte dimensiunile suprafeţei de joc şi regulile de desfăşurare şi angajament. Roboţii trebuie construiți conform prevederilor constructive ale clasei mega (masă totală: maxim 3kg, dimensiuni 20 x 20 cm, fără limită de înălţime).

Echipele cu cele mai bune performanțe vor fi premiate, competiţia lăudându-se cu cele mai substanţiale premii dintre toate concursurile de acest gen din ţară, şi vor fi ajutate să participe la Campionatele Internationale de Robotică de la Viena şi la alte competiţii importante de profil.

Evenimentul BattleLab Robotica 2015 este susținut de companiile partenere: Emerson, Yardi, Bosch, Telenav, TME Polonia, Stratec Biomedical, Garmin și sponsorii: MSG, Fortech, Accenture, Wenglor, Robofun si Frequentis.

Mai multe informaţii despre eveniment pot fi găsite la adresa www.battlelab.ro sau pe Facebook.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep