HomeFeaturedFocusSamsung pare sa o duca bine

Samsung pare sa o duca bine

Odată, conform rezultatelor fiscale pentru primul trimestru al anului, publicate de către coreeni, profitul afișat, de 5,5 miliarde de dolari, arată o creștere secvențială, față de trimestrul al patrulea al lui 2014. Lucru cu atât mai notabil cu cât veniturile companiei au înregistrat o scădere cu 11 procente, cauzată în foarte mare parte de divizia Consumer Electronics, care a scăzut cu 23 de procente rin comparație cu trimestrul anterior, semn că marile cumpărături de electronice și electrocasnice se fac în preajma sărbătorilor de iarnă.

Vestea și mai bună vine de la topul global al producătorilor de smartphone, acolo unde Samsung își reia coroana de lider (pe care după unele studii nici nu o pierduse), surclasându-și rivalii de la Apple. Confirmarea vine de la Strategy Analytics, care îi creditează pe cei de la Samsung cu o cotă de piață de 24%, iar pe rivalii de la Apple cu doar 18%. Este destul loc de interpretare pentru că cifrele nu prea bat cu cele din studiul celor de la TrendForce, menționat mai sus.

Se pare că, prin comparație cu cele 61,2 milioane de telefoane cu care se lăuda Apple, Samsung a vândut în aceeași perioadă 83,2 milioane de bucăți. Coreeni par a fi găsit soluția la criza în care intraseră. Și cred sincer că lucrurile vor arăta și mai bine pentru ei după ce flagship-urile lor își vor aduce aportul în cifrele de vânzări.

via Reuters

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep