HomeFeaturedFocusApple domina piata din China

Apple domina piata din China

Dacă tot am vorbit ieri despre piața de smartphone din China și saturația la care a ajuns, hai să ne ocupăm și de ierarhia producătorilor pe această piață. Nu de alta, dar avem câteva subiecte interesante de discutat. În primul rând, cifrele publicate de IDC confirmă declinul înregistrat în ultimul trimestru, așa cum ne-a fost el detaliat în materialul de ieri. Și când ai aceeași informație din două surse, șansele ca ea să fie adevărată sunt destul de mari.

Apoi, vedem că nici în China, acolo unde a dominat pentru o scurtă perioadă de timp, Xiaomi nu a reușit să își mențină poziția. La fel cum, la nivel global, după un trimestru în care ajunsese pe locul al treilea, a reușit performanța negativă de a dispărea și din primii cinci. Se vede treaba că cei de la Xiaomi s-au bucurat prea timpuriu, în ambele situații. Poate că au învățat ceva din această lecție. Oricum, sunt o companie tânără și cu mult potențial, au timp să se impună, mai ales dacă vor începe să dea dovadă și de puțină maturitate.

china smartphone

Nu în ultimul rând, îi vedem pe cei de la Apple dominând copios piața din China, acolo unde rivalii de la Samsung sunt doar pe locul al patrulea, cu o scădere dramatică de la an la an de peste 50 de procente. Și cum Apple s-a impus pe o piață în care există destule terminale sub branduri locale, care oferă specificații de top la prețuri extrem de avantajoase, avem deja un prim argument care să susțină comentariul unui cititor GSM Arena (și probabil fan Apple), cum că “nici măcar chinezii nu cumpără produse chinezești”. Omul uită că și iPhone-ul e fabricat tot în China.

Toate cifrele celor de la IDC sunt pentru primul trimestru al anului, iar comparația se face cu perioada similară a anului trecut.

via IDC

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep