HomeFeaturedFocusApple pofteste la piata din India

Apple pofteste la piata din India

Am văzut împreună că piața de smartphone din China a cam ajuns la saturație. Și am mai văzut tot împreună că Apple domină copios această piață, lucru pe care unii jurnaliști extrem de profesioniști (citiți voi ghilimelele de rigoare) au încercat să extrapoleze și să ne arate o companie din Cupertino care zbârnâie pe piața globală de smartphone. Dar realitatea este puțin diferită și Apple a cam pierdut teren în primul trimestru al anului față de ultimul trimestru al anului trecut. Cum piața din China nu prea îi mai poate ajuta, s-au reorientat rapid spre India, această mină de aur curat pentru orice producător de smartphone, prin potențialul de creștere pe care îl are.

Numai că, din perspectiva Apple, apar câteva probleme. Pe unele, compania din Cupertino le poate repara relativ ușor. La altele, aștept tare curios, dar tare curios, să văd rezolvarea din partea Apple. Și o să vă și exemplific, că poate am vorbit prea cifrat.

Legislația din India presupune ca o companie străină care vrea să își vândă produsele pe piața din acea țară să aibă deschisă o unitate de producție pe teritoriul țării. Cum Apple nu prea s-a încadrat până acum, o unitate de producție este fix ceea ce lipsea pentru ca Apple să aibă porțile tentantei piețe indiene de smartphone deschise. Foxconn, principalul producător pentru Apple va deschide o fabrică în provincia Maharashtra, care are peste 110 milioane de locuitori. Forță de muncă este din belșug deci, iar autoritățile de aici așteaptă cu covorul roșu gata întins și cu ochii la fabricile Foxconn din China, în care lucrează peste 300.000 de oameni. Deși nu au fost făcute declarații oficiale despre acest subiect, nimic nu pare a sta în calea acestei relații.

Ei, dar ar mai fi o problemă pentru Apple în India. Consumatorii de pe această piață sunt destul de obișnuiți cu prețurile mici. Aici sunt eu crăpat de curiozitate să văd care este rezolvarea pe care o va găsi compania din Cupertino. Cât despre un “Assembled in India” sau “Made in India” scrise pe un iPhone, nu vă mai spun.

via Cult of Mac

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep