HomeFeaturedFocusStatistici interesante despre Windows Phone

Statistici interesante despre Windows Phone

O să trec destul de repede peste tentativa (pe care eu o atribui indirect celor de la Microsoft – v-am spus că îmi plac teoriile cospiraționiste) de a arăta că Windows 10 (Technical Preview) crește în popularitate de la lună la lună, ajungând în prezent la 2,3% din totalul utilizatorilor de platformă mobilă de la Microsoft (prin comparație cu 0,7% cu o lună în urmă). Este destul de ușor să crești un procent atunci când numărul total de utilizatori nu este foarte mare. Însă o sămă opresc asupra altor informații interesante care reies din studiul realizat de cei de la AdDuplex.

Că Windows Phone 8.1 domină în proporție covârșitoare graficul tuturor versiunilor de platformă mobilă de la Microsoft, mă așteptam. Însă, nu știu de ce, aveam senzația că în afară de Microsoft/Nokia mai există și alți producători de smartphone care cochetează cu Windows Phone. Ei bine, nu există. Când Microsoft/Nokia deține 96,75%, restul chiar nu mai contează. Practic nu există!

WP producers

Însă surpriza și mai mare vine de la cele mai populare terminale din acest segment. Mai vechii Nokia Lumia 520, care la un moment dat era cel mai ieftin telefon pe care îl puteai cumpăra fără contract de la Vodafone și Nokia Lumia 630 (folosesc și eu un astfel de smartphone) sunt cele două locomotive pentru acest sistem de operare. Pleiada de derivate din seriile 5 și 6 de la Lumia, care a venit după cei doi eroi, nu se ridică la același nivel, semn că este bine să nu derivi în prea multe versiuni un smartphone care s-a vândut bine.

WP phones

Cât despre telefoanele high-end cu Windows Phone, ele sunt la coada acestui clasament, reprezentate de Lumia 920 și Lumia 925 cu un procent însumat de 6,9%. Subțire de tot. Dovadă clară că efectele strategie Microsoft de a sacrifica brandul Lumia pentru a populariza platforma încep să se vadă. Lumia se identifică tot mai mult cu entry-level-ul. Mare păcat!

via WM Poweruser

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep