HomeFeaturedFocusCortana vine pe iOS si Android si Windows Companion App face conectarea...

Cortana vine pe iOS si Android si Windows Companion App face conectarea superflua

image

Vă surprinde că Cortana o să ajungă oficial pe iOS și Android? Nu ar trebui pentru că odată cu venirea lui Satya Nadella la cârma Microsoft e clar faptul că se dorește o deschidere maximă în urma căreia toate serviciile Microsoft să fie disponibile pe toate platformele.

Astăzi Joe Belfiore ne-a spus și că Microsoft va lansa un Companion App, o aplicație prin care PC-ul cu Windows se va putea sincroniza complet cu un smartphone, fie că e Windows 10 Mobile, Android sau iOS. Adică o chestie ce până acum era exclusivă platformei Windows Phone devine acum accesibilă și celor cu iOS sau Android.

Mișcarea e complet opusă direcției Apple sau Google care încă țin aceste soluții exclusive propriului ecosistem. În plus Microsoft a anunțat că Cortana va putea fi folosit cu aplicație dedicată pe iOS și Android.

Deci cu treaba asta diferențierea de bază dintre Windows Phone și iOS/Android dispare. O fi bine, o fi rău?

Mulți zic că prin mișcarea asta Microsoft și-a cam subminat rău de tot propria platformă mobilă și că oamenii nu vor mai avea motive solide să ia Windows Phone (Mobile). Ca de obicei, eu nu sunt de acord și o să vă zic și de ce: cine alege Windows Phone o face că îi place ideea de tile-uri, de viteză de lucru și abia pe urmă pentru integrarea cu PC-ul cu Windows și poate cu Cortana.

Revenind totuși la anunțul de astăzi, cu Companion App și Cortana orice utilizator de iOS sau Android va avea la îndemână doi asistenți digitali: Cortana și Siri respectiv Cortana și Google Now. O să vedem care e mai bun – pentru mine Google Now e o soluție excelentă ori de câte ori călătoresc în afara țării, capacitatea de a colecta și agrega date despre orarul avioanelor, locațiile unde trebuie să ajung, transportul cu trenul, autobuzul sau mașina, informații despre cazare, rute, recomandări de locuri de vizitat (Restaurante, baruri, muzee) fiind ceva ce Microsoft poate doar spera în momentul de față.

Companion App pentru Windows 10 va veni în unul din următoarele build-uri de Windows 10 Insider Preview și odată cu ele și aplicațiile de iOS sau Android. Iar Cortana va debuta pe Android la sfârșitul lunii iunie în timp ce pentru iOS va veni abia în toamnă.

V-am făcut curioși? Priviți prezentarea lui Joe Belfiore de mai jos:

Nu e așa că planurile Microsoft încep să devină interesante?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep