HomeFeaturedFocusPlatforma de dezvoltare Windows App Studio Beta primeste suportul pentru Windows 10

Platforma de dezvoltare Windows App Studio Beta primeste suportul pentru Windows 10

image

Platforma Microsoft de tip WYSIWYG Windows App Studio Beta de dezvoltare de aplicații Windows/Windows Phone prin instrumente vizuale a primit azi un update care introduce compatibilitatea cu Windows 10. Odată cu schimbarea aceasta se poate remarca și o modificare a interfeței pentru compatibilitatea cu stilul Windows 10 și un grad crescut de simplitate în accesarea de pe orice platformă.

Odată conectați cu Live ID-ul pe Windows App Studio Beta puteți începe rapid să creați aplicații Universal pentru Windows 10 Insider Preview sau cele clasice pentru Windows 8.1 sau Windows Phone 8.1. Platforma a primit un set nou de controale care activează layout-ul responsive design, ceea ce înseamnă că aplicațiile create vor arăta frumos pe orice tip de dispozitiv sau dimensiune de ecran. SplitView și VisualStateTrigger alături de soluțiile “hamburger button” (trei lini orizontale) sunt elementele cheie ale noii abordări de design.

Alte elemente de noutate sunt legate de Live Tile Update care schimbă vechea implementare prin background agent cu Tile Update, element ce optimizează consumul de energie. Xbox Music Data Source poate fi acum folosit pentru extragerea de informații suplimentare despre colecția de muzică: artist, album etc.
Acum e posibil să fie folosite și controale Bing Maps pentru integrarea de obiecte Maps în aplicație.

Dar poate cel mai interesant lucru este faptul că aplicațiile dezvoltate în App Studio pot beneficia de suportul Application Insights, serviciul analytics legat de Azure prin care se poate monitoriza performanța aplicației și să se extragă date relevante despre modul în care utilizatorii folosesc respectivul program.

AppStudio2

Acestea fiind zise, puteți să vă puneți pe treabă și să încercați să creați aplicații Universal de Windows 10 folosind App Studio. Pe pagina de pornire (adică aici) veți găsi și câteva tutoriale care să vă îndrume în crearea primei aplicații de Windows sau Windows Phone.

via Microsoft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep