HomeFeaturedFocusInstant Network dusa de Vodafone in Nepal pentru recrearea infrastructurii de comunicatie

Instant Network dusa de Vodafone in Nepal pentru recrearea infrastructurii de comunicatie

voda-1

Pentru a ajuta la refacerea mai rapidă a comunicațiilor din zonele afectate de cutremurul din Nepal Vodafone a scos la iveală proiectul Instant Network Mini dezvoltat de Fundatia Vodafone. Este vorba despre un dispozitiv portabil tip “rețea în rucsac”, câteva modele fiind deja amplasate în Kathmandu, Nepal. Dincolo de asta Vodafone susține eforturile de salvare și cu o donație de 100,000 de lire sterline.

Instant Network Mini încape într-un rucsac ce poate fi transportat ca bagaj de mână pentru zborurile comerciale și poate fi instalat și de către personal fără abilități tehnice. Instant Network Mini poate conecta până la cinci telefoane mobile pe o raza de 100 metri și permite trimiterea de SMS-uri către mii de oameni pentru a furniza informații esențiale în caz de dezastru. Echipamentul oferă acoperire pe o raza de un kilometru. Instant Network a fost instalat și în Filipine în 2013, când au fost efectuate peste 443.000 de apeluri și au fost transmise 1.4 milioane SMS-uri în 29 de zile.

Instant Network Mini, un dispozitiv mobil care pentru construirea rapidă a unei rețele, cu o greutate de 11 kg, ce poate fi configurat in doar 10 minute, a ajuns in Nepal la bordul unui zbor comercial. Echipa Instant Network va oferi sprijin operatorilor locali pentru refacerea comunicatiilor mobile, ajutand atat fortele de salvare, cat si familiile care au nevoie sa contacteze persoanele apropiate.

Fundatia Vodafone dispune de o echipa de voluntari, angajati ai Vodafone, gata sa lanseze si echipamentele aditionale Instant Network, o versiune mai mare a dispozitivului, de 100 kg – o retea mobila ce incape in patru valize – ce poate fi transportata cu orice zbor comercial, precum si noua versiune 3G a Instant Network.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep