HomeFeaturedFocusLa revedere Windows Phone, bine ai (re)venit Windows Mobile

La revedere Windows Phone, bine ai (re)venit Windows Mobile

wm6ref

Deloc surprinzător date fiind mișcările și zvonurile din ultima perioadă, Microsoft a anunțat astăzi că renunță la brand-ul Windows Phone (pe care s-a străduit oarecum să îl clădească împreună cu Nokia) și în locul lui revine la denumirea de Windows Mobile. Echivalentul lui Windows Phone pentru Windows 10 va fi Windows 10 Mobile – știam asta, sau măcar bănuiam, cu un grad destul de mare de certitudine.

Poate că printre voi sunt persoane ce își mai amintesc de perioada de dinainte de 2011, în care sistemul de operare Microsoft pentru smartphone s-a numit Windows Mobile 2003, Windows Mobile 5 și mai apoi Windows Mobile 6.

Cu toate că avem aceiași denumire, nu prea mai există multe elemente de asemănare între originalul Windows Mobile și actualul Windows 10 Mobile. Mai jos avem o captură din interfața Windows Mobile 6 alături de cea a primului Windows Phone.

windows-mobile-6-windows-phone-7

Partea bună este că Windows 10 Mobile definește mai clar despre ce se vorbește, mai ales că Windows 10 Mobile va merge nu numai pe smartphone-uri ci și pe tablete, adică toată panoplia de mobiles.

Mie îmi plăcea mai mult cum suna Windows Phone.

via Windowsblog

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep