HomeEvenimenteRomanii printre castigatorii concursului internaţional Intel RealSense App Challenge

Romanii printre castigatorii concursului internaţional Intel RealSense App Challenge

La concursul Intel RealSense App Challenge au fost înscrise 7.000 de proiecte în competiția globală, reprezentând 37 de țări. Din Europa, alături de  România au mai câștigat doar echipe din Germania, Marea Britanie și Ucraina. Cele două proiecte românești câștigătoare sunt Drill Sergeant Simulator și MoodFlux, un player audio prin care poate fi controlat playlistul cu ajutorul gesturilor mâinii. Ambele echipe au obținut locul doi și premii în valoare de 10.000 de dolari fiecare.

Însă atenția ne-a fost atrasă de celălat proiect românesc, Drill Sergeant Simulator, care și-a propus să redefinească granițele interacțiunii dintre om și computer. Mai exact, cu ajutorul camerei 3D Intel RealSense, Silviu şi Andrei, căci acestea sunt numele eroilor noștri, au creat un mediu virtual reactiv, în care subiecții de pe ecran răspund la comenzile vocale ale ultilizatorului și pot percepe starea de spirit sau gesturile acestuia. Drill Sergeant Simulator combină mai multe tipuri de input, pe care le proiectează în mediul virtual: gesturile mâinii jucătorului, comenzile vocale (de tip interogativ sau imperativ), gesturile și emoțiile feței (bucurie, supărare etc). Acțiunea jocului se desfășoară într-o cazarmă, unde este cantonat avatarul jucătorului, sergentul, care are misiunea de a-și pregăti trupele pentru luptă.  În viitorul apropiat, spațiul virtual va cuprinde o întreagă bază militară.

În ceea ce-i privește pe cei doi tineri din spatele acestui proiect, aceștia au vârsta de 27 de ani, sunt originari din Hunedoara şi formează echipa BadRobot. Cei doi locuiesc acum în București, respectiv în Timișoara şi manifestă un puternic entuziasm pentru inovația în industria software. Silviu şi Andrei sunt specialiști în Computer Vision, Software Design, Artificial Intelligence și Digital Entertainment.

“Am fost încântați să aflăm că suntem câștigători la Intel RealSense App Challenge. Este o confirmare a calității muncii noastre. Pasul următor este să publicăm această aplicație în piață și să continuăm inovația în acest sector al aplicațiilor imersive.” (Silviu-Tudor Șerban)

“Jocurile video au fost dintotdeauna pasiunea mea. Să am ocazia să pot dezvolta un astfel de joc este un vis devenit realitate.” (Andrei Nistor)

Detalii despre proiectul Drill Sergeant Simulator gășiți pe site-ul dedicat.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep