HomeEvenimenteSi a fost IT Camp 2015: un super eveniment de IT in...

Si a fost IT Camp 2015: un super eveniment de IT in Romania

IT Camp 2015 12

Și a fost a cincea ediție a IT Camp, evenimentul IT de referință din zonă. Peste 500 de participanți, peste 30 de speakeri și peste 40 de sesiuni organizate pe patru track-uri sunt datele preliminare cu care organizatorii IT Camp (adică Mihai Tătăran și Tudy Damian – foto) pot să se mândrească.

Dar dincolo de asta, ceea ce contează cu adevărat este că IT Camp a marcat ediția cu numărul 5 și odată cu ea și faptul că speakeri de nivel internațional (Paula Januszkiewicz, Andy Malone, Peter Leeson, Daniel Petri) își fac timp să vină an de an la Cluj să vorbească publicului din România. Ca să nu mai spun că în acest an Emil Boc, primarul Cluj-Napoca și-a făcut timp să vină să vorbească (chiar la obiect) în keynote-ul conferinței.

IT Camp 2015 03

În 2015 am asistat la o mică schimbare în ceea ce înseamnă focusul IT Camp în sensul că pentru prima dată a apărut un track de business ale cărui sesiuni au fost foarte apreciate. Pe lângă sesiunile clasice de IT România începe să aprecieze conținut de business, informații de care managerii de la noi au nevoie și care arată că nivelul IT-ului crește de la simpla contractare de forță de muncă spre idei și proiecte faine care au nevoie să fie conduse, promovate și vândute corespunzător.

IT Camp 2015 05

Tot în 2015 marchez și eu o premieră: după patru ani în care am fost alături de IT Camp din calitate de membru media și după ce anii precedenți am moderat panel-urile de închidere, anul acesta am fost invitat ca speaker pe track-ul de Development cu o prezentare despre Future of wearables. A fost intens și extrem de interesant să vorbesc audienței despre un subiect aflat la început de drum dar cu un viitor strălucit: wearables și implicațiile în zona de healthcare.

IT Camp 2015 28

Am remarcat un interes deosebit al publicului pentru securitate, cele două prezentări ale Paulei Januskiewicz, cea a lui Andy Malone și cea a lui Gicu Dobrea, presărate cu acțiuni de live hacking, aducând un public numeros în săli.

IT Camp 2015 32

În același timp subiectul cloud (Azure plus AWS) a fost la rândul lui unul foarte apreciat. Mie mi-a plăcut extrem de mult și prezentarea lui Alex Mang despre App Insights cu Azure.

IT Camp 2015 13

Cam asta a fost IT Camp 2015. Vreau să îi felicit pe organizatori pentru că au reușit să ajungă aici și sper să continue cu acest eveniment. Cum am zis de nenumărate ori, România are nevoie de tot mai multe astfel de evenimente de IT unde pasionații și cei ce lucrează în industrie să se poată întâlni ca să schimbe idei și să vadă încotro merge IT-ul.

IT Camp 2015 40

Până la IT Camp 2016 o să urmeze (sper) Microsoft Summit 2015, o altă conferință de tehnologie ce nu ar trebui ratată.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep