HomeFeaturedFocusWindows 10 Mobile build 10080 (10.0.12562.84) e gata de download in Fast...

Windows 10 Mobile build 10080 (10.0.12562.84) e gata de download in Fast Ring pentru Insiders

WP_20150514_20_48_22_Pro

Gabe Aul a anunțat că build-ul 10080 pentru Windows 10 Technical Preview for phones e trimis în Fast ring și poate să fie instalat deja de utilizatori. În momentul ăsta mă număr printre cele câteva sute de mii de entuziaști care au și pornit download-ul pentru că acum și modelele Lumia 930 și 640/XL pot să instaleze noul build.

Build-ul 10080 va fi identificat cu 10.0.12562.84 în Settings > System > About.

Primul element super interesant este că poate fi instalat și folosit pe Lumia 930/Lumia Icon, Lumia 640 și 640XL și pe primul non-Lumia phone – adică pe HTC One (M8) for Windows.

Ca de obicei vine cu chestii noi:

Windows Store Beta for phones: aplicația dedicată pentru accesul în Store. Deocamdată nu are incluse opțiunile de plată prin inserarea în factura de telefonie mobilă.

Universal Office apps: ÎN SFÂRȘIT se pot folosi versiunile Universal App de Office. Ele trebuie să fie descărcate din Store Beta adică Word, Excel, PowerPointand OneNote Preview apps.

Xbox app: și aplicația Xbox de Windows 10 e disponibilă pentru download în Store Beta (version 4.4.230).

Music Preview app: soluția de redare pentru piesele audio e inclusă

Video Preview app: se poate descărca din Store (Download the Video Preview app here) noul player video ce suportă acum și redarea nativă a fișierelor MKV.

Check out the new Camera app: O nouă aplicație Camera app for Windows 10! Se poate seta ca default camera app în Settings > System > Photos & Camera. Anumite modele high-end Lumia (1520, 1020, 930, 830, 640, and 640XL) nu au toate opțiunile disponibile în Camera app. Trebuie folosită aplicația standard Lumia Camera. În săptămânile următoare va veni un update care o să rezolve problemele.

Probleme:

Și lista de probleme e destul de lungă:

– probleme le migrarea de la versiunile anterioare: tile-uri duplicat, probleme la aplicațiile instalate pe SD, aplicația veche de email încă apare

– upgrade-ul de la Windows Phone 8.1 dezactivează conexiunea de date GSM

– Cortana dă erori în anumite situații

– Twitter crapă, trebuie reinstalat

– Redarea de filme pe TV s-ar putea să fie cu probleme

– aplicațiile nu mai sunt actualizate automat din Store.

Oricum, arată mult mai bine ca versiunea precedentă.

Și ca să nu uit, pentru cei cu HTC One M8 for Windows care vor să instaleze noul build, barca de salvare e aici: The Microsoft Recovery Tool now supports HTC phones. Download it here: http://t.co/wcRBJD9SPc

Instalez și revin cu impresii!

via Microsoft Blog

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. Salut, am instalat si eu versiunea 10080…
    mai ca-mi vine sa urlu, dar m-am calmat. E un build cu probleme serioase, mai mult decat as fi crezut. Am trecut inapoi la 8.1 . Daca mai aveti noutati despre urmatoarele updat-uri, va rog sa ne anuntati si pe noi.
    Numai bine!

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep