HomeFeaturedFocusCum sa faci poze mai bune cu LG G4

Cum sa faci poze mai bune cu LG G4

20150623_084042

LG a lansat pe piață modelul G4 cu un mesaj clar: este primul model de smartphone Android LG cu o cameră excelentă și opțiuni avansate de control manual pentru realizarea pozelor. Unii ar spune că G4 poate să înlocuiască o cameră digitală clasică, lucru pe care putem să îl confirmăm: sunt situații în care LG G4 se descurcă să facă poze mult mai bune decât multe din camerele foto digitale existente de pe piață. Totuși, nu prea poate face față unui DSLR.

De cele mai multe ori folosirea modului de fotografiere Auto va fi suficient: porniți modulul Camera, apăsați pe butonul simbolizat de cele trei puncte și alegeți Auto. Faceți pozele dorite și verificați rezultatele.

LG G4 pics 03

Manual Mode

Unii vor dori totuși mai mult. Asta înseamnă că în loc de folosirea modului Auto vor merge pe Manual. Din acest moment e activată salvarea în mod RAW DNG a pozelor în locul unor fișiere JPG puternic procesate și va fi posibilă încărcarea informațiilor în programele puternice de procesare a imaginilor cu suport RAW și de acolo măiestria celui ce editează pozele își va spune cuvântul.

LG G4 screen 01

Numai că nici cel mai inventiv și priceput utilizator de Photoshop sau Adobe Lightroom nu va putea face minuni dacă informația cu care lucrează nu este la nivelul cerut, adică unul ridicat. Și aici întră în scenă facilitatea lui LG G4 de a permite manevrarea manuală a setărilor pentru software-ul de management al camerei foto.

Nu numai că modulul Camera este acum la dispoziția dumneavoastră dar și setările pe care le veți folosi pentru realizarea de fotografii se vor păstra la următoarea activare a modului Manual – asta ca să înțelegeți de ce în anumite situații setările par să fie alandala.

Dacă vă uitați la imaginea de mai jos, tot ecranul lui LG G4 e acoperit de informații despre modul de funcționare al camerei foto și setări ce pot fi activate/dezactivate. Pe banda de jos se pot observa setările care pot fi modificate, în partea de sus vedeți valorile actuale.

Apăsând pe fiecare buton din partea de jos și umblând la slider-ul din partea dreaptă veți vedea în timp real modificările.

LG G4 screen 02

Primul este WB – adică balansul de alb. El e responsabil de modificarea temperaturii de culoare folosite în captura imaginii. Veți vedea că vor fi situații în care modificarea acestei setări va duce la realizarea unor poze mult mai interesante.

Următorul buton, MF reprezintă instrumentul de setare manuală a distanței. E indicat să vă jucați cu această valoare când vreți să faceți poze cu focalizare exactă pe anumite zone care altfel nu ar ieși după cum vă doriți. E clar că ținând în mână telefonul și jucându-vă cu această setare aveți șanse mici să vă iasă ceva util, de aceea vă recomand să folosiți un trepied.

LG G4 screen 03

Mai departe, butoanele +/- vă permit să schimbați expunerea.

La butonul ISO e simplu: puteți să folosiți valorile automate (da, chiar și pe setarea manuală aveți opțiunea de a pune pe automat anumiți parametri) sau să alegeți manual valorile dorite. De la 50 până la 2700 plaja e mai mult decât generoasă. Probabil știți, un ISO mai mare e indicat pentru situațiile în care aveți lumină ambientală puțină, o valoare mai mică face treabă bună în condiții de lumină puternică.

LG G4 screen 04

Butonul S reprezintă timpul de expunere. Puteți alege o valoare maximă de 30 de secunde și una minimă de 1/6000 dar în acest caz va fi absolut necesar să folosiți un trepied. Probabil că undeva pe la 1/4 secunde încă ies poze destul de bine cu aparatul ținut în mână.

Ultima setare, AE-L reprezintă facilitatea de blocare a setărilor de expunere – ar trebui să vă fie de folos când ați găsit niște setări optime și le folosiți să faceți mai multe poze în condiții similare.

LG G4 screen 05

Toate aceste setări vă oferă un control mai bun asupra modului de funcționare a camerei foto însă vă vor ține departe de posibilitatea de a face poze cu camera frontală, de a captura panorame sau poze în rafală.

Ținând cont de cele de mai sus, atunci când alegeți să încercați modul Manual de pe LG G4 atunci ar fi bine să urmați următoarele sfaturi:

1. Nu folosiți Flash-ul asociat camerei foto pentru că va strica toată combinația de setări pe care v-ați chinuit să o creați.

2. Înainte de a umbla la orice altă setare, alegeți-vă unghiul din care faceți poza și distanța corectă față de subiect. LG G4 folosește tehnologie bazată pe laser pentru focalizarea automată, pe modul Manual alegerea corectă a distanței cade în sarcina voastră.

3. Multe poze reușite cu setările manuale sunt cele macro. Un subiect care se distanțează clar de fundal permite o diluare a acestuia și evidențierea mai bună a elementului din prim plan. Și cu cât vă apropiați mai mult cu atât va fi mai clar subiectul.

4. Când e nevoie modificați manual ISO-ul. E indicat să faceți asta mai ales pentru pozele de noapte.

5. Timpul de expunere e un parametru care dacă e folosit cum trebuie e cheia obținerii unor poze deosebite. Jucați-vă cu el și vedeți ce iese.

Și vedeți ce zice și un fotograf profesionist:

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

35 COMENTARII

  1. Optiuni avansate de control manual pentru realizarea pozelor.
    Salvarea in mod RAW DN6 a pozelor,facilitatea lui LG G4 de a permite manevrarea manuala a setarilor pentru software.
    Caracteristica inedita pe care o aduce camera telefonului LG G4 este tehnologia laser auto-focus si OIS 2.0 ,un stabilizator optic de imagine inbunatatit care reduce efectul de miscare al acesteia.

  2. Primul model de smartphone Android LG cu o cameră excelentă și opțiuni avansate de control manual pentru realizarea pozelor.

  3. Premiera cu care vine LG G4 este obiectivul ultra-luminos cu lentile de F1.8,senzorul laser ce oferă o focalizare într-un timp extrem de mic și opțiuni avansate de control manual.

  4. LG G4 este primul model de smartphone Android LG a carui camera are in premiera optiuni avansate de control manual pentru realizarea pozelor

  5. Caracteristica inedita pe care o aduce camera telefonului LG G4, consta in faptul ca are in dotare optiuni avansate de control manual pentru realizarea pozelor, ( respectiv salvarea acestora in mod RAV DNG, prin folosirea modulului Auto)

  6. Cu noul smartphone LG4 aicontrol manual pentru realizarea pozelor, oferit prin aplicația de management a camerei foto. Lentile cu distanța f/1.8 fac posibilă captura unei cantități mai mari de lumina.

  7. Premiera pe care o aduce camera de pe LG G4 este obiectivul ultra-luminos cu lentile F1.8 care poate realiza fotografii clare si detalii fine cu aspect profesional.

  8. LG G4 este primul smartphone dotat cu o camera cu lentila low-light f/1.8, mod manual, stabilizare optica ai imaginii, autofocus laser, captura RAW (DNG), totul pe un senzor de mare rezolutie de 16 Mpixeli

  9. Androidul LG G4, cu camera excelenta de 16 mp are un mode avansat de captare a fotografiilor datorita OPTIUNILOR AVANSATE DE CONTROL MANUAL

  10. este primul model de smartphone Android LG cu o cameră excelentă și opțiuni avansate de control manual pentru realizarea pozelor

  11. LG G4 este primul smartphone dotat cu o camera cu lentila low-light f/1.8, mod manual, stabilizare optica ai imaginii, autofocus laser, captura RAW (DNG), totul pe un senzor de mare rezolutie de 16 Mpixeli

  12. Este primul model de smartphone Android L G cu o camera f. Buna si obtiuni avansate de control pt efectuarea fotografiilor

  13. LG este primul model de smartphone Android LG cu o cameră excelentă și opțiuni avansate de control manual pentru realizarea pozelor.

  14. În sfârșit un telefon care înlocuiește un aparat foto,poți face poze foarte simplu clare și de calitate.felicitări echipei.

  15. Principala caracteristica deosebita pe care o detine camera telefonului LG 4 consta in dotarea camerei foto cu optiuni avansatet realizarea pozelor si salvarea acestora in moduln f RAV DNG prin folosirea modulului auto , cat si diverse optiuni de editare foto. Pe scurt, este primul telefon care ar putea inlocui o camera digitala ( cu exceptia DSLR)…dar ramane inedita din acest punct de vedere.

  16. LG G4 este primul smartphone dotat cu o camera cu lentila low-light f/1.8, mod manual, stabilizare optica ai imaginii, autofocus laser, captura RAW (DNG), totul pe un senzor de mare rezolutie de 16 Mpixeli.

  17. Principala caracteristica deosebita pe care o detine camera telefonului LG 4 consta in dotarea camerei foto cu optiuni avansatet realizarea pozelor si salvarea acestora in moduln f RAV DNG prin folosirea modulului auto , cat si diverse optiuni de editare foto. Pe scurt, este primul telefon care ar putea inlocui o camera digitala ( cu exceptia DSLR)…dar ramane inedita din acest punct de vedere.

  18. Principala caracteristica deosebita pe care o detine camera telefonului LG 4 consta in dotarea camerei foto cu optiuni avansatet realizarea pozelor si salvarea acestora in moduln f RAV DNG prin folosirea modulului auto , cat si diverse optiuni de editare foto. Pe scurt, este primul telefon care ar putea inlocui o camera digitala ( cu exceptia DSLR)…dar ramane inedita din acest punct de vedere.
    Va multumesc!

  19. LG a pus pe G4 o camera de 16 megapixeli, stabilizata optic (OIS) pe trei axe si cu diafragma de f/1.8, aspect pe care LG a insistat mult la lansare. O diafragma de 1.8, in teorie, ar trebui sa insemne poze mai detaliate si luminoase in conditii de noapte sau lumina slaba si fundaluri mai difuze care sa dea pozelor un aspect precum cel al pozelor facute cu DSLR-uri.

    + camera ofera printre cele mai bune rezultate intre dispozitivele mobile de pe piata la ora actuala: fotografiile apar vii, tonurile sunt bogate, iar zonele umbroase si cele luminate sunt bine echilibrate intre ele
    + senzorul laser de pe spate ajuta la un timp de focalizare extrem de mic
    + timpul de reactie este foarte bun si captarea fotografiilor se face instant
    + pozele pe timp de noapte/lumina de strada ies detaliate si echilibrate; printre cele mai bune rezultate low light in prezent pe un telefon
    + aplicatia de camera e bine desenata si ofera si un mod “Manual”, cu acces la toate setarile (telefonul poate capta si in format RAW)
    + camera poate fi lansata rapid printr-o dubla apasare a butonului de volum

  20. Buna ziua,
    Principala caracteristica deosebita pe care o detine camera telefonului LG 4 consta in dotarea camerei foto cu optiuni avansatet realizarea pozelor si salvarea acestora in moduln f RAV DNG prin folosirea modulului auto , cat si diverse optiuni de editare foto. Pe scurt, este primul telefon care ar putea inlocui o camera digitala ( cu exceptia DSLR)…dar ramane inedita din acest punct de vedere.
    Va multumesc!

  21. Caracteristica inedita pe care o aduce camera telefonului LG G4, fiind de altfel primul model de smartphone Android LG de pe piata cu o camera excelenta, consta in faptul ca are in dotare optiuni avansate de control manual pentru realizarea pozelor, respectiv salvarea acestora in mod RAV DNG, prin folosirea modulului Auto si optiuni diverse de editare foto. LG G4 poate inlocui cu succes o camera digitala clasica si face poze mult mai calitative decat multe alte camere foto digitale de pe piata, ceea ce este de apreciat !

  22. Este primul model de smartphone Android LG cu o cameră excelentă și opțiuni avansate de control manual pentru realizarea pozelor.

    • Principala caracteristica deosebita pe care o detine camera telefonului LG 4 consta in dotarea camerei foto cu optiuni avansate de realizarea pozelor.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep