HomeFeaturedFocusLG este primul client pentru patentele Nokia

LG este primul client pentru patentele Nokia

Deși a fost iscată ceva confuzie în momentul în care s-a anuțat vânzarea diviziei de mobile a Nokia către Microsoft pe marginea patentelor pe care Nokia le detinea, ulterior lucrurile s-au mai clarificat. Microsoft a plătiti 2,2 miliarde de dolari din totalul tranzacției pentru dreptul de a utiliza aceste patente, care însă au rămas în proprietatea Nokia. Iar acum, finlandezii încep să le licențieze către alte nume mari din industrie, primul din această listă, care se va mări cu siguranță, fiind LG.

Coreenii au semnat un agreement cu Nokia, care le va permite să utilizeze nu mai puțin de 60 dintre patentele deținute de compania din Finlanda, majoritatea legate de conectivitatea 2G, 3G și 4G. Chiar dacă nu au fost divulgate detaliile financiare ale acestei înțelegeri (și probabil că nici nu vor fi făcute publice), oficialii Nokia au dat de înțeles, prin vocea lui Ramzi Haidamus, Președinte al Nokia Technologies, că este doar începutul unei colaborări mai lungi:

“This agreement sets the scene for further collaboration between our companies in future. LG is the first major smartphone manufacturer to join the licensing program since Nokia divested its Devices & Services business to Microsoft in 2014.”

Mi-ar plăcea tare mult să aflu care a fost reacția în Redmond la aflarea veștii că perioada de exclusivitate în care Microsoft s-a bucurat de patentele, tehnologia și knw-how-ul Nokia s-a cam terminat. Pentru că, probabil, bine nu le-a căzut.

via Nokia

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep