HomeFeaturedFocusFairphone 2, un Google Ara pentru profesionisti

Fairphone 2, un Google Ara pentru profesionisti

Pentru profesionistii specializați care pot să efectueze un upgrade al componentei care nu vă mai satisface nevoile de ordin tehnic, asta ca să fiu bine înțeles. Este vorba despre un concept de smartphone modular, la fel ca Project Ara al celor de la Google, cu marea diferență că această modularitate și posibilitate de a face upgrade pe o anume componentă nu mai este la îndemâna utilizatorului de rând, ci se va efectua în anumite magazine specializate. Cam aici este marea diferență dintre cele două proiecte, ambele afate pentru moment în stadiul de proiect/prototip funcțional, fără detalii clare despre lansare/disponibilitate. Dacă Project Ara va permite schimbarea componentelor de către utilizatorul de rând, upgrade-ul Fairphone 2 este comparat de către producători cu cel de la un PC clasic.

Și trebuie să menționăm că nu este prima idee inedită de smartphone a olandezilor de la Fairphone!

Din punct de vedere tehnic, Fairphone 2 va veni (undeva în toamna acestui an) cu un chipset Qualcomm Snapdragon 801, o memorie RAM de 2 GB, stocare internă de 32 GB, abilități dual-SIM, un acumulator de 2420 mAh (care se poate schimba și el) și o cameră foto principală de 8 megapixeli. Producătorul promite deja upgrade-uri posibile la camera foto și la alte componente de bază, precum și accesorii (a fost menționată o carcasă spate cu NFC).

Așa cum spuneam, telefonul vine la toamnă. Partea frumoasă este că se lansează în Europa (deocamdată exclusiv). Partea mai puțin frumoasă este că va costa 525 euro. Pentru o configurație ușor învechită, este cam mult. Chiar și cu modularitatea de rigoare. Sau, poate că chiar asta se vrea: trimiterea rapidă a cumpărătorilor la upgrade!

via Phone Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep