HomeFeaturedFocus5 motive pentru care merita sa va cumparati smartphone-ul LG G4

5 motive pentru care merita sa va cumparati smartphone-ul LG G4

LG G4 06

A trecut mai bine de o săptămână de când companion zilnic îmi este smartphone-ul LG G4, poate cel mai fain smartphone cu care am lucrat în 2015. Până acum a răspuns pozitiv la majoritatea elementelor pe care le-am căutat la el, așa că pot să mă declar mulțumit (în mare parte) de prestația sa.

Precum v-am obișnuit deja, înainte de review-ul cel mare, o să vă dau câteva motive pentru care puteți liniștiți să vă mergeți și să cumpărați smartphone-ul Android LG G4 pentru că nu veți regreta.

1. Aspect elegant, carcasa de piele naturală

LG G4 04

Ideea de a avea un smartphone cu o carcasă de piele m-a intrigat la început. Piele naturală? De ce aș vrea piele pe smartphone, să fie sticlă sau metal!

Interesant este că după ce ajungi să iei smartphone-ul LG G4 și să îl ții în mână câteva minute te obișnuiești cu ideea de piele – e o atingere naturală, ai aderență pe carcasă, nu rămân urme și în plus … se asortează cu celelalte obiecte de lux pe care le mai ai. Să zicem o brățară, un ceas, agenda (dacă ești încă old school) sau portofelul. Cred că în momentul de față, la gradul de performanță la care s-a ajuns cu flagship-urile din zona Android, algerea unuia sau a altuia trebuie să se facă pur pe criterii subiective: îmi place sau nu.

E drept că și pe un Samsung sau un HTC poți folosi o carcasă de piele, doar că în cazurile acestea crește dimensiunea aparatului. La LG G4 capacul din piele păstrează forma suplă, îi aduce un plus de eleganță, iar în cazul modelului pe negru îl face să pară și mai mic.

2. Camera foto îmbunătățită

LG G4 16

LG laudă extrem de mult cameră de pe LG G4, de altfel și consideră că funcțiile foto introduse în LG G4 odată cu controlul manual oferit prin aplicația de management a camerei foto sunt elemente diferențiatoare. Lentile cu distanța f/1.8 fac posibilă captura unei cantități mai mari de lumină,  cu aproape 11% după cum spune LG. Odată cu treaba asta, soluția de focalizare automată prin rază laser, introdusă în LG G3 și perfecționată pentru LG G4, în combinație cu sistemul de stabilizare optică pe trei axe permit o acuratețe mai mare a detaliilor capturate.

Plus un timp de lansare a camerei de doar 0,6 secunde care împreună cu activarea capturii prin apăsare butonului hardware vor permite realizarea rapidă de poze.

Asta la nivel teoretic. La nivel practic, LG G4 face într-adevăr poze deosebite. M-am jucat mult cu modul auto (nu cred că cineva, chiar și pasionat de fotografie o să stea să facă poze cu setări manuale) pentru că asta e tipologia de folosire a camerei foto de pe smartphone.

Uitați ce a ieșit:

1470174_453776131451309_7319590288311079751_n20150531_131347_HDR-2

Un set mai amplu de poze pot fi găsite pe Albumul LG G4 de pe Facebook-ul MOBzine Romania.

3. Baterie interschimbabilă, slot microSD

LG G4 a rămas singurul smartphone de TOP Android din 2015 care vine încă cu o carcasă ce permite accesul la baterie (interschimbabilă de altfel) și la slot-ul microSD. Pentru unii lucrul aceste nu e neapărat un plus, pentru alții însă, posibilitatea de a schimba rapid o baterie consumată și a dubla autonomia smartphone-ului e criteriul numărul unu de alegere a flagship-ului.

4. Pret

Prețul lui LG G4 e mai mic decât al lui HTC One M9 sau Samsung Galaxy S6. PE la 2800 respectiv 3000 de lei puteți achiziționa fără abonament un smartphone LG G4 cu carcasă de plastic, respectiv pe cel care vine și cu carcasa din piele naturală.

E păcat totuși să luați un aparat ca LG G4 fără un abonament de date corespunzător care să vă permită să îl folosiți la valoarea reală. Orange îl are pe stoc cu prețuri ce pleacă de la 254 EUR (abonament Pantera 41) și până la 559 EUR (abonament Fluture 11). Detalii complete găsiți pe site-ul Orange urmând link-ul de aici.

5. Display

LG G4 14

LG a decis că merită să meargă înainte cu flagship-urile sale pe diagonală de 5.5 inci, doar că a făcut tot ce i-a stat în putință să reducă dimensiunea carcasei: 148.9 x 76.1 x 6.3 – 9.8 mm. Cântărește doar 155 de grame, dar oferă un display cu diagonala de 5.5 inci și o rezoluție de 1440 x 2560 pixeli ce vine cu o densitate de 538 pixeli, acoperind cam 72% din suprafața părții frontale (la Galaxy S6 e doar 71% ocupat de display), reducând la minim zonele nefolosite.

Față de modelele cu display de 5.1 inci, LG G4 are avantajul unui ecran mai mare, chiar dacă densitatea e ceva mai mică – nu cred că cineva poate să observe diferențe de 40 ppi cu ochiul liber.

Ecranul IPS Quad HD (1440 x 2560 pixeli) are o calitate foarte bună, culorile sunt redate excelent și în plus, în soare puternic se vede tot. E tehnologia folosită și de Microsoft (Nokia) pe modelele Lumia. Protecția e dată de Gorilla Glass 4. Mai merită să spun și că ecranul IPS al LG G4, realizat cu noua tehnologie “quantum dot” permite redarea mai clară a culorilor și a nuanțelor, fiind 98% compatibilă cu standardul DCI – în traducere liberă înseamnă că e aproape de standardul TV și cinema.

 

Peste toate acestea se adaugă bineînțeles și performanța aparatului, dar despre asta o să discutăm într-un alt articol.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

9 COMENTARII

  1. Buna ziua. Am un LG G4 si nu reusesc sa salvez pozele pe care le editez. Astfel, dupa editarea pozei apas butonul” terminat”(singura varianta disponibila) si imi iese din editare insa fara sa salveze poza modificarea. Rog ajutor. Este o problema a telefonului sau nu apas eu pe ce trebuie. Am cumparat telefonul de o luna de la Emag.
    Multumesc

  2. Caracteristica inedită pe care o aduce camera de pe LG G4 o reprezintă opțiunile avansate de control manual pentru realizarea pozelor, respectiv salvarea în mod RAW DNG a pozelor si apoi diversele optiuni de editare a lor

  3. Caracteristica inedită, in premiera, a camerei telefonului LG G4 o reprezintă opțiunile avansate de control manual pentru realizarea pozelor, dar și salvarea acestora.

  4. Nu caut un DSLR ,sunt doar pasionat de seria Lumia si intotdeauna cel mai mult a contat pt mine partea foto unde Nokia era regina.Era normal sa apara rivali tot mai puternici ,dar parca am impresia ca Nokia era mai atenta la acest capitol si nu ne lasa sa imploram cu lunile(sau anii) aparitia unui alt produs redutabil care sa reconfirme suprematia lor cel putin pe partea foto,here maps,etc.Astept cu nerabdare Lumia 940 si de ce nu Lumia 1030.Oricum telefonul meu Lumia 830 portocaliu este cel mai frumos Nokia facut vreodata.

  5. @lulu
    Depinde acum ce cauti, sunt situatii in care LG G4 face poze mai bune decat Lumia 1520. Si situatii in care nu se ridica la nivelul Lumia 1520.

    Pt poze de calitate va recomand totusi un DSLR si nu un smartphone, chiar si cu control manual foarte bun.

  6. Am urmarit pozele facute cu Lg G4 de pe facebook si nu cred ca este mai bun decat seria de varf de la Lumia.Sau poate fiind fan Lumia sunt subiectiv?

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep