HomeFeaturedFocusIn SUA Windows Phone are cu 1 milion de utilizatori mai putini...

In SUA Windows Phone are cu 1 milion de utilizatori mai putini de la inceputul anului

image11

Se pare că acasă Microsoft pierde serios teren pe zona de smartphone: cele mai recente cifre Comscore arată o scădere cu 0.6% a cotei de piață în prima parte a anului 2015: mai exact e vorba de aproape un milion de utilizatori ce au renunțat la platforma Windows Phone în favoarea Android și iOS. Cea mai mare scădere a fost în luna martie unde de la 6.2 milioane de utilizatori de Windows Phone Microsoft a ajuns la 5.7 milioane.

Explicații? Sunt extrem de multe – de la faptul că Microsoft nu a mai scos un flagship de mai bine de un an, că niciunul din ultimele flagship-uri nu a putut să țină piept cu adevărat competitorilor din zona Android și iOS. Și poate că motivul adevărat e noua orientare (deschidere) a Microsoft prin care oferă toate serviciile sale (unele din ele exclusive până de curând) pentru iOS și Android.

În aceste condiții, când toate serviciile (OneDrive, Skype, Office) sunt disponibile și pe Android și pe iOS iar un flagship cu adevărat competitiv lipsește, de ce ar mai vrea marea masă să stea în zona Windows Phone?

Că se mișcă mai bine, că consumă mai puține resurse și că oferă aparate la prețuri bune? Da, e un motiv, dar nu suficient pentru generația care visează doar la iPhone și Samsung Galaxy.

comscre

Aș fi foarte curios să văd o analiză similară și pentru România. Am o vagă senzație că nu e la fel, modelele noi de Lumia (435, 640 și 640 XL) fiind bine primite de piața noastră.

via wmpoweruser

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep