HomeFeaturedFocusChinezii pornesc marele asalt: Oppo si Xiaomi ies din Asia

Chinezii pornesc marele asalt: Oppo si Xiaomi ies din Asia

Zi mare de tot pentru un urmăritor atent al industriei de dispozitive mobile care a suferit de multe ori când un gadget de top, mai ales smartphone, sub brand chinezesc a văzut lumina zilei, însă fără niciun orizont de expansiune comercială în afara Chinei sau a piețelor vecine și care i-a boscorodit de multe ori pe aceștia (producătorii chinezi) pentru lipsa curajului de a se desprinde de piețele asiatice și confortul pe care probabil că acestea îl oferă.

Ei bine, coincidență sau nu, este o zi specială. Nu unul, ci doi producători chinezi care se încadrau perfect în categoria descrisă mai sus și-au anunțat intențiile de expansiune comercială în afara continentului propriu. Primul este Oppo, care atacă Australia prin Dick Smith. Nu e glumă, deși eu am mustăcit în primă fază când am citit acest material. Este unul dintre marii retaileri din Australia. Începând cu 14 iulie, toate terminale mai recente Oppo vor putea fi găsite în toate cele 400 de magazine Dick Smith din Australia. Mai proaspăt anunțatele Oppo R7 și R7 Plus, se vor găsi pe rafturile magazinelor din Australia pe 28 iulie.

Un alt mare producător chinez, mult mai mare, Xiaomi, atacă un alt continent. Păstrându-și afinitatea pentru piețe mari, cu potențial, Xiaomi pătrunde în Brazilia. Și, spre deosebire de Oppo, o va face direct.

“We offer high-quality products at incredibly aggressive prices, so we’re starting with larger developing markets where people are very price-sensitive,” a afirmat Hugo Barra, Vice-Președinte al companiei.

Brazilia este un punct de plecare din două perspective. Odată, că deschide calea pentru noi piețe din zonă, precum Mexic și Columbia. Apoi, vânzarea telefoanelor pe teritoriul acestei țări este doar un prim pas. Xiaomi vrea să înceapă și producția aici și lucrurile se mișcă repede. O parte din producția Xiaomi, care se desfășoară prin omniprezentul Foxconn, se va muta în apropiere de Sao Paolo.

Mă bucură că în sfârșit producătorii chinezi ies de pe continentul asiatic. Sper să afle cât mai repede că există și Europa, la fel cum sper ca și alții să le urmeze exemplul.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep