HomeFeaturedFocusGoogle renunta la Android Developer Tools pentru Eclipse si promoveaza Android Studio

Google renunta la Android Developer Tools pentru Eclipse si promoveaza Android Studio

android_eclipse_main

Google, compania aia ce e orientată către chestii mișto, gratuite, open s-a decis să mai facă o cascadorie: nu va mai oferi suportul pentru dezvoltarea Android pe Eclipse pentru că vrea să promoveze mai intens IDE-ul propriu Android Studio. Așa că la finalul lui 2015 suoortul pentru Android Developer Tools (ADT) în Eclipse nu va mai fi oferit iar actualii dezvoltatori pe Eclipse sunt sfătuiți să se mute pe Android Studio dacă vor să mai primească suport și update. Importul proiectelor în Android Studio ar trebui să fie unul extrem de simplu.

Cei ce nu vor, pot rămâne pe ADT în Eclipse, fără suport și update-uri.

Android Studio e un IDE gratuit de dezvoltare de aplicații Android, construit pe IntelliJ IDEA și oferit de Google pentru toți cei interesați. După ce în decembrie Android Studio a marcat oficial versiunea 1.0, îmbunătățirile și update-urile au venit destul de rar.

android studio

E clar că Google vrea să controleze mai îndeaproape zona de dezvoltare pe Android și prin restricționarea development-ului pe Android Studio va avea un instrument mai bun de a prelua statistici și feedback de la ecosistemul de programare pentru Android.

Apropo, dacă vă interesează Android Studio poate fi descărcat de aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep