HomeFeaturedFocusGoogle stie mereu pe unde ati fost si acum puteti vedea si...

Google stie mereu pe unde ati fost si acum puteti vedea si voi in Google Maps Timeline

WP_20150726_21_43_40_Rich

Dacă aveați vreo îndoială legată de faptul că Google știe mereu pe unde ați fost, ce ați făcut și eventual ce vorbiți (Google Now ascultă mereu) acum lucrurile sunt clare: anumiți utilizatori de Google Maps pe Android au început să primească opțiunea Timeline prin care să vadă exact ”urmele” pe care le-au lăsat pe Google Maps de când folosesc ei smartphone-ul Android …

Cu asta e clar: Google știe ce facem, ce am făcut și probabil ce vom face în curând, așa că poate să ne servească liniștit idei via Google Now și în același timp să ne ”vândă” mai eficient celor ce plătesc mai bine.

Dacă porniți Google Maps pe Android (cea mai recentă versiune) veți vedea că dând clic pe meniul hamburger sub You Places apare opțiunea Yout Timeline. Implicit nu e activată – adică nu putem vedea NOI istoricul, că Google îl știe foarte bine. Deci, dacă vrem să ne urmărim exact traseul zilnic, timeline e opțiunea care o să ne ajute.

Google Maps 01Google Maps 02

După apăsarea butonului Let’s go fiți pregătiți să fiți surprinși și să vedeți cât de exacte sunt raportările telefonului dumneavoastră către Google. Și mai fain este că nu e nevoie să folosiți mereu același smartphone – e suficient să aveți la voi unul pe care folosiți același cont GMAIL și e conectat la Google Maps, toată activitatea e disponibilă pe toate aparatele conectate. Până vineri seara am folosit un LG G4, acum am revenit la HTC One M9 – istoricul meu de deplasare este complet, indiferent de ce model de Android aveam la mine …

Google Maps 03Google Maps 05

Google spune că a implementat opțiunea asta ca să ne ajute să ne amintim locurile faine pe care le-am vizitat – crășmă, magazin, locație din natură, loc istoric etc. Aș zice că da, e o chestie faină pentru o anumită gamă de utilizatori, dar dacă vă bazați mult pe Google Now și faceți căutări pe net folosindu-vă de motorul Google ar cam trebui să vă gândiți foarte bine dacă ceea ce găsiți ”servit” de Google ca fiind util, este de fapt ceea ce ați și căutați și nu o strategie de marketing în care Google ne ”prevede” ce am vrea să cumpărăm sau să facem.

Google Maps 04

Așa că pregătiți-vă să fiți uimiți și dați drumul la Your Timeline pe Google Maps de Android.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

    • Mda! Eu credeam că treaba aceasta e doar pentru a crește precizia localizării când am activat GPS-ul dar se pare că nu.

      Personal nu știu dacă am ceva de ascuns dar uneori mă sperie precizia cu care-mi sunt servite reclamele Google. Și uneori, mai în glumă mai în serios, îmi zic că Google îmi citește gândurile…

  1. Dilemă: până la un punct înțeleg mecanismul acesta dar totuși de unde știe Google pe unde am fost atunci când am opțiunea de date dezactivată? E activ doar serviciul de voce și atât, fără 4G, fără GPS, fără Wi-Fi, fără Bluetooth și totuși Google știe că am fost acolo (e un loc în care merg săptămânal și datorită politicilor interne telefonul trebuie lăsat “afară” cu toate opțiunile acestea dezactivate – eu îl pun în mod avion).

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep