HomeFeaturedFocusJanus One, un feature phone/telecomandă/acumulator

Janus One, un feature phone/telecomandă/acumulator

Da, știu, pare cam ciudat ceea ce am spus mai sus, dar vă rog să mă credeți că asta este Janus One. Un concept de light phone, așa cum l-au numit producătorii lui, cu dimensiunile unui card de credit și o grosime de doar 5,5 milimetri. Un dispozitiv care se împerechează cu un smartphone (via Bluetooth) și care funcționează pe post de telecomandă pentru acesta, pentru efectuarea de apeluri. Dar care poate, la fel de bine, să funcționeze și separat, ca feature-phone, prin micro-SIM-ul pe care îl poate găzdui. Din această postură poate trimite și primi SMS-uri, pe lângă partea de apelur și, la nevoie, poate stoca separat de smartphone până la 500 de contacte în memoria proprie.

Cu un acumulator de 1500 mAh, se laudă cu o autonomie de până la 90 de zile, fără a fi însă prea explicit cu privire la condițiile în care aceasta este obținută. Ca feature phone, cu SIM-ul activ, ar fi o mare realizare și s-ar vinde fără să mai conteze prea mult restul funcțiilor. De aceea, cred că această perioadă impresionantă este obținută doar în postura de remote dialer (nu prea știu cum să traduc noțiunea asta pe scurt) pentru un smartphone.

Chiar și așa, dacă adăugăm și abilitatea de a se transforma, la nevoie, într-un acumulator extern sau funcția de pedometru, avem imaginea unui dispozitiv multi-funcțional, cu valențe deosebite. Unu pentru care prețul de 69 de dolari pe care un susținător al proiectului pe Kickstarter trebuie să îl plătească, poate părea chiar mic. Ideea este faină, sper să rezoneze cu suficient de multe persoane, astfel încât Janus One să fie finanțat cu succes. Șansele sunt mari, deja a sărit de 20.000 de dolari din target-ul de 50.000.

via JanusOne

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep