HomeFeaturedFocusCommodore propune smartphone-ul PET cu Android si octa-core pe 64 de biti

Commodore propune smartphone-ul PET cu Android si octa-core pe 64 de biti

commodore pet

Aș fi curios să știu câți dintre voi își mai aduc aminte de brandul Commodore? Câți ați avut de a face cu vreun PC Commodore?

Întreb asta pentru că cea mai recentă inițiativă Commodore (de fapt a companiei britanice care deține acum dreptul de a folosi acest nume și care are destul de puține în comun cu producătorul de PC-uri de pe vremuri) de a reveni în atenția publicului este extrem de interesantă: un smartphone Android cu numele PET (Personal Electronic Transactor și nu un animăluț de companie), același cu al primului model de PC scos de Commodore. Commodore PET este un smartphone Android cu display de 5.5 inci și specificații interesante: dual SIM, rezoluție de 1920 x 1080 pixeli, CPU octa-core la 1,7 GHz pe 64 de biți, 3 GB RAM, 32 GB pentru stocare, microSD și baterie de 3000 mAh plus o cameră de 13 MP principală și una de 8 MP frontală.

Prețul de pornire ar trebui să fie undeva la 365 USD, ceea ce sună binișor, mai ales că în cutia terminalului se va găsi și un card micro SD de 32 GB. Va exista și o versiune cu doar 2 GB de memorie RAM și 16 GB pentru stocare internă, care va costa aproximativ 300 USD. Există totuși o mică chestie ascunsă: procesorul din Commodore PET este un MediaTek, iar GPU-ul un ARM Mali T760, hardware ce oferă performanțe sub cele ale platformei Snapdragon.

Dacă nu vă deranjează atunci trebuie să mai știți că pe Commodore PET veți putea să reitrăiți amintirile din tinerețe jucându-vă titluri vintage datorită prezenței emulatoarelor Amiga Uae4All2-SDL sau VICE C64 preinstalate.

Inițial Commodore PET va fi lansat în Italia, Franța, Germania, Polonia și Statele Unite, plus alte țări europene, ceva mai încolo, în al doilea val.

via Wired

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep