AcasăFeaturedFocusTutorial: cum scapi de directorul Windows.old dupa upgrade-ul la Windows 10

Tutorial: cum scapi de directorul Windows.old dupa upgrade-ul la Windows 10

windowsold

Sunt șanse mari ca după upgrade-ul de la Windows 7, 8 sau 8.1 la Windows 10 să vă rămână pe disc un director Windows.old care ocupă degeaba spațiu. Undeva la de 15 GB în sus. Ce faceți cu aceste fișiere? Cum le ștergeți?

Ei bine, în articolul de față o să vă spun cum vă recâștigați spațiul liber de pe partiția C, ștergând Windows.old.

1. Porniți Windows Explorer

Cu combinația Windows+E deschideți o sesiune Windows Explorer.

2. Selectați discul C și clic dreapta, Properties. Așa deschideți fereastra Properties asociată partiției C, cea pe care aveți instalat sistemul de operare Windows 10.

image

3. Activați Disk Cleanup. Prin clic pe butonul Disk Cleanup veți deschide fereastra Disk Cleanup pentru partiția C.

image

4. Activați Clean up system files. Clic acum pe butonul Clean up system files și așteptați să se deschidă feareastra Disk Cleanup cu opțiunile avansate.

5. Bifați opțiunea Previous Windows Installation(s). Din tab-ul Disk Cleanup selectați Previous Windows Installation(s) și celelate opțiuni care vă vor curăța și mai mult spațiu – recomandarea mea este să bifați și Temporary Windows installation files.

image

6. Apăsați acum OK și confirmați acțiunea când sunteți întrebați dacă sunteți siguri că doriți să ștergeți aceste fișiere. Adică dați clic pe Delete Files.

image

7. Lăsați sistemul să își facă treaba. După ce termină vă alegeți cu un plus de spațiu liber de cel puțin 15 GB.

image

Succes!

Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Windows Insider MVP (https://insider.windows.com/en-us/MVPs/ionut-balan/) & gadget enthusiast. Security addict. IT industry analyst. Reviewer for Windows Phone & Android devices. Fan of Ubuntu and Windows 10.

5 COMENTARII

  1. Mai exista o solutie…mai rapida si mai eficienta: pui o imagine ISO a unui sitem de operare pe un cd…si il instalezi formatand tot hdd-ul 😀

  2. Chestia aceasta se poate face și pe sistemele cu Windows mai vechi decât Windows 10 când te trezești după un val de actualizări că punctul de restaurare (termporare, ș.a.m.d.) ocupă până la 20 GB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recomandari

MobileDirect.ro