HomeFeaturedFocusVedem iarasi proces? Edge e dificil de schimbat ca browser implicit

Vedem iarasi proces? Edge e dificil de schimbat ca browser implicit

firefox

Nici nu s-a lansat bine Windows 10 și deja încep să apară voci care spun că schimbările sunt prea mari și prea importante. De exemplu Mozilla susține că modalitatea de schimbare a browser-ului implicit din Windows 10 e prea dificilă, propune chiar un material video în care arată cum se face asta:

Chris Beard, CEO la Mozilla a trimis o scrisoare deschisă Microsoft în care își exprimă punctul de vedere (foarte alarmant) legat de schimbările aduse în interfața lui Windows 10 și imposibilitatea de a schimba simplu browser-ul implicit:

“I am writing to you about a very disturbing aspect of Windows 10. Specifically, that the update experience appears to have been designed to throw away the choice your customers have made about the Internet experience they want, and replace it with the Internet experience Microsoft wants them to have.

When we first saw the Windows 10 upgrade experience that strips users of their choice by effectively overriding existing user preferences for the Web browser and other apps, we reached out to your team to discuss this issue. Unfortunately, it didn’t result in any meaningful progress, hence this letter.”

Pe de altă parte, Chris e de acord că Microsoft a făcut un lucru bun că a păstrat configurațiile implicite ca urmare a upgrade-ului la Windows 10.

Sunt foarte curios ce părere aveți voi, ca utilizatori. Vă deranjează modul în are se schimbă aplicațiile implicite? Vi se pare mai simplu de folosit?

Pentru că pe termen lung inițiativa asta s-ar putea să se lase cu procese mai ales că Edge pare să fie un browser mult mai bun decât Internet Explorer 11 și poate atenta la poziția Chrome/Firefox.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. Buna ziua.
    Am probleme mari cu Edge. Un program chinezesc (6789.com) s-a instalat in Edge. Nu reusesc sa-l dezinstalez. Cu chiu cu vai am vazut unde este. Acest program imi controleaza tot explorer-ul. Se pare ca are multe functii dar sunt in chineza. Eu nu l-am instalat, iar W 10spune ca este autentificat Microsoft.
    Ce pot face?
    Multumesc.

  2. Nu e chiar asa de greu. Pentru Opera de exemplu n-a functionat procesul automat. Oricum mai sunt si alte programe in acea lista care trebuiesc schimbate: email, poze, video, etc.
    @Florin: Nu stiu de ce ai vrea sa-l dezinstalezi, e foarte rapid, mai rapid decat orice browser la ora actuala. E intuitiv, minimalist si bine pus la punct. Mare upgrade fata de IE.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep