HomeFeaturedFocusArchos a prezentat oficial un smartphone cu Windows 10

Archos a prezentat oficial un smartphone cu Windows 10

Unul dintre primele telefoane anunțate în mod oficial care rulează noua platformă de la Microsoft, modelul Archos 50 Cesium, face parte dintr-un line-up numeros pe care producătorul francez de dispozitive mobile (deși producător e cam mult spus, la fel ca și în cazul brand-urilor autohtone) îl anunță oficial cu câteva zile înainte de un eveniment major al industriei de specialitate. De această dată este vorba despre IFA, eveniment ce debutează săptămâna viitoare, așa că Archos a anticipat în bunul său obicei momentul și și-a prezentat oficial gama de dispozitive cu care va defila la acest eveniment.

Pe lângă Archos 50 Cesium despre care spuneam mai sus că vine cu Windows 10, mai avem modelul Archos 50e Helium, identic din toate punctele de vedere, dar care rulează Android 5.1 Lollipop, dar și ceva mai avansatul model Archos Diamond S, care iese în evidență mai ales prin ecranul Super AMOLED.

Revenind puțin la eroul nostru cu Windows 10, acesta este motorizat de un chipset Qualcomm Snapdragon 210, cu procesor quad-core la 1,1 GHz. Cam dezolant, iar restul configurației merge oareșcum în aceeași linie. Un display de 5 inchi și 720p mai ascunde în spatele său o memorie RAM de 1 GB, stocare internă de 8 GB (care poate fi extinsă prin microSD), un cuplu de camere foto de 8 și de 2 megapixeli și un acumulator de 2100 mAh. La un preț de aproximativ 120 de euro, aș putea spune că singurul argument este sistemul de operare. Altfel, variante mult mai interesante ar putea fi găsite.

Dat fiind că Archos 50e Helium vine cu aceeași configurație, dar rulează un Android Lollipop, iar prețul este identic, aș spune că, lipsit de argumente, este destul de sortit eșecului. Însă cine știe ce succes o avea acest brand pe piața natală. Nu comentez prea multe. De menționat că ambele telefoane au abilități dual-SIM.

Archos Diamond S

Mult mai interesant este modelul Diamond S. Nu doar prin ecranul său Super AMOLED pe care l-am amintit mai sus, dar și prin restul configurației sale. Ecranul are aceeași dimensiune de 5 inchi și aceeași rezoluție HD. Însă de această dată vorbim despre un chipset MediaTek MT6753 cu procesor octa-core de 1,5 GHz, un cuplu de camere foto mult mai avansat, de 16 și de 8 megapixeli, o memorie RAM de 2 GB, o stocare internă de16 GB și un acumulator de 2300 mAh. La un preț de aproximativ 200 de euro, parcă sună ceva mai interesant.

Cu asta s-a cam dus surpriza de la standul Archos de la IFA-ul din acest an. Asta dacă nu cumva ne vor surprinde plăcut cu o apariție inedită. Altfel, eu sincer nu prea înțeleg strategia asta de comunicare.

via Archos

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep