HomeFeaturedFocusGoogle, noul Alphabet si cash-flow-ul

Google, noul Alphabet si cash-flow-ul

Circula vestea că Google va opera sub un nou nume, cel de Alphabet, o companie nou înființată de către fondatorii Google. Este o știre destul de importantă în IT-ul global, poate puțin cam exagerată, sau greșit înțeleasă de către unii. În realitate lucrurile sunt destul de simple, cel puțin la nivel de structură. Și, poate cel mai important, nu, numele de Google nu va dispărea.

Noua companie Alphabet, care va prelua conducerea de la vechiul Google, cu Larry Page pe post de CEO, Sergey Brin în postura de Președinte și Eric Schmidt cu titlul de Executive Chairman (un fel de președinte executiv) va avea două ramuri importante: vechea companie Google (deținută acum de Alphabet), care se va ocupa în continuare de motorul de căutare, toată partea de reclame, hărțile, magazinul de aplicații, divizia Android și YouTube-ul. Noul CEO al acestei companii va fi Sundar Pichai. A doua ramură va fi o componentă nouă care va îngloba Nest, Fiber, Google Ventures, Google Capital și Google X, plus restul proiectelor în care Google s-a angrenat în ultima vreme, care vor funcționa independent, direct sub umbrela Alphabet.

Practic s-au separat business-urile sigure, care asigură veniturile (și cash-flow-ul din titlu) companiei de ramurile pe care Google explorează, cercetează și dezvoltă proiecte noi, ramuri cu un viitor financiar încă nesigur și, destul de probabil, susținute de primele. În urma unei astfel de scurte radiografii, mișcarea făcută de Google (sau mai bine spus de Brin și Page) este una cât se poate de normală și logică.

via Yahoo

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep