HomeFeaturedFocusGalaxy Note 5 si Galaxy S6 edge+ prezentate official de Samsung

Galaxy Note 5 si Galaxy S6 edge+ prezentate official de Samsung

Aseară Samsung a lansat cele două flagship-uri ale acestui sfârșit de an: Galaxy Note 5 și Galaxy S6 edge+. La nivel de specificații tehnice modelele sunt similare, diferențele fiind date de display, carcasă și suportul pentru S-Pen. Practic Note 5 este un Galaxy S6 edge+ întors pe dos, mutându-și curbura pe partea din spate și având ecranul plat.

Diferența majoră însă a constat în absența lui Note 5 de la evenimentul din România, decizia legată de disponibilitatea sa pe piața de la noi din țară nefiind încă luată. Un lucru ușor ciudat și totodată trist pentru fanii seriei Note.

Galaxy-S6-edge-_Note5_Gold_Black

Galaxy Note 5 vine cu următoarele specificații:

  • Operating System: Android 5.1.1 Lollipop, TouchWiz
  • Display: 5.7-inch QHD (2560×1440, 518 ppi) Super AMOLED
  • Processor: Exynos 7420 octa-core (2.1GHz quad + 1.5GHz quad) 64bit, 14nm
  • Storage: 32 or 64GB, UFS 2.0 Non-expandable
  • RAM: 4GB (LPDDR4)
  • Rear Camera: 16MP, f/1.9, OIS, phase detection auto focus, 4K video, slow motion video
  • Front Camera: 5MP, f/1.9
  • Network: LTE cat.9 (network bands vary by market)
  • Connectivity: 802.11ac Wifi, 2.4/5GHz, MIMO (2×2), 620Mbps, Bluetooth v4.2 LE, ANT+, NFC, Location (GPS, Glonass, Beidou)
  • Sensors: Accelerometer, Proximity, RGB Light, Geo-magnetic, Gyro, Fingerprint, Barometer, Hall, HRM
  • Charging: Micro USB 2.0, Adaptive Fast Charging, Qi wireless, Powermat wireless, fast wireless charging
  • Battery: 3000 mAh, Non-removable
  • Dimensions: 153.2 x 76.1 x 7.6mm
  • Weight: 171g

Și Galaxy S6 Edge+ are display de 5.7 inci Quad HD Super AMOLED, dar folosește aceiași tehnologie ca pe S6 edge, cu ecran curbat. La nivel de design este identic cu S6 edge. Are încărcare wireless și cu noua tehnologie implementată de Samsung se poate încărca în doar 2 ore. Edge+ vine tot cu 4GB RAM și fără suport microSD.

Samsung-Galaxy-S6-Edge-Plus

„Samsung consideră că smartphone-urile cu ecrane mari pot soluționa unele dintre cele mai importante probleme ale utilizatorilor, oferindu-le o experiență multimedia captivantă oriunde, oricând. Lansarea Galaxy S6 edge+ este dovada angajamentului nostru de a le oferi utilizatorilor, cu ajutorul dispozitivelor noastre, inovație care să răspundă nevoilor acestora,” a declarat JK Shin, CEO și Președinte IT & Mobile Division, Samsung Electronics.

Pentru zona multimedia Samsung a adus o noutate interesantă: transmiterea imaginilor prin Live Broadcast, Full HD (nu 4K cum permite rezoluția maxima) prin YouTube Live direct de pe smartphone.

Un alt lucru interesant este reprezentat de funcțiile de sincronizare automata/transfer de date pe iOS/smartphone/PC.

„Noul smartphone Samsung Galaxy S6 edge+, cel mai nou membru al familiei Galaxy, este un dispozitiv cu un design elegant, dual edge, care le aduce utilizatorilor un plus de performanță pentru a îi inspira în stilul lor de viață, aflat în continuă transformare, a declarat Cristian Cojocaru, Head of IM Division Samsung Electronics România.

Galaxy S6 edge+ Gold Platinum (3)

Galaxy S6 edge+ va fi disponibil în România începând cu 4 septembrie în rețeaua partenerilor oficiali Samsung. Dispozitivul va fi disponibil în versiunile de 32 GB sau 64 GB capacitate de stocare. Deja este disponibil la precomandă, la Vodafone, la prețul de 3650 de lei pentru modelul de 32 GB. Modelul de 64 GB ajunge la 4100 de lei la același operator. Livrarea se va face începând cu 5 septembrie, în ordinea precomenzilor. Prețurile sunt indentice și la Orange, care a listat și el teminalul.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

5 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep