HomeFeaturedFocusWindows Bridge for iOS (Project Islandwood) e dat Open Source de Microsoft

Windows Bridge for iOS (Project Islandwood) e dat Open Source de Microsoft

microsoft-build-2015-cross-platform-applications_w_600

La conferințele sale din primăvară (BUILD și Ignite) Microsoft a vorbit despre niște tehnologii noi care au menirea de a facilitata modalitatea de conversie a codului Android și iOS către Universal Windows Platform (UWP), platforma din Windows 10. Una dintre ele, Project Islandwood devine de astăzi Windows Bridge for iOS și prima sa versiune de test devine publică, fiind publicată Open Source de către Microsoft.

 spune pe blog-ul Microsoft că Windows Bridge for iOS este oferit în licență MIT și că scopul final este acela de a oferi transparență totală și mijloace facile dezvoltatorilor iOS în ideea că aceștia vor fi atrași să își publice aplicațiile de pe iOS și în Windows Store (reamintesc că prin Universal Windows Platform o aplicație este scrisă o singură dată și publicată în Windows Store. Același cod, cu mici modificări la nivelul interfeței, poate rula pe Windows 10 pe PC/tabletă și smartphone). Totodată cei interesați pot să contribuie cu idei la dezvoltarea ulterioară a Windows Bridge for iOS.

Pe de altă parte, Windows Bridge for Android (‘Project Astoria’) nu e încă public, perioada de testare este disponibilă doar în cerc restrâns, pe bază de invitație. Cine vrea să intre o poate face folosind link-ul de aici.

Codul sursă pentru Windows Bridge fo iOS bridge e deja pe GitHub.

 

 

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep