HomeCloud & MobilityA iesit Microsoft Office 2016 cu functii noi pt Word, Excel, Outlook...

A iesit Microsoft Office 2016 cu functii noi pt Word, Excel, Outlook si integrare extinsa in cloud

Office 365_intro

Ieri s-a lansat oficial noua suita Microsoft Office 2016 și deja poate fi descărcată și folosită de utilizatorii Office 365 pe toate dispozitivele pe care le dețin: Windows, Mac OS, iOS, Android sau Windows Phone. Cu o interfață mai finisată, funcții noi și integrarea unor servicii terțe de stocare în cloud, Microsoft Office 2016 pentru Windows și Mac OS e centrată pe productivitate și colaborare.

Testez Office 2016 de câteva luni bune și pot să vă spun că noul pachet funcționează mai bine decât versiunea precedentă, arată mai finisat iar elementele de colaborare fac mai simplă interacțiunea pe documente. Noua secțiune Groups integrată în Office 2016 simplifică enorm elementele de colaborare pe documente și proiecte în general.

ms-office-2016-col_3448656b

O chestie foarte utilă este integrarea butonului ”Tell Me” în Word, Excel, PowerPoint permite căutarea mult mai rapidă și mai clară a funcțiilor disponibile față de navigarea clasică prin meniuri. În Outlook organizarea email-urilor importante se face mai clar iar integrarea cu serviciul Skype e mai evidentă și mai puternică.

Cine are deja Windows 10 instalat va putea beneficia și de integrarea Cortana în Office 2016 pentru căutarea rapidă de fișiere sau organizarea calendarului.

ms-office-2016-out_3448666b

O chestie nouă pe care Microsoft o promovează este integrarea cu serviciile terțe de stocare în cloud, adică Slack și Google Drive. Office 2016 aduce și elemente noi de securitate precum autentificarea în doi pași pentru cei ce folosesc deja Office 365. Utilizatorii de Office 2016 care nu au abonament Office 365 vor putea beneficia și ei de acest tip de securizare contra unei sume care nu este încă precizată.

ms-office-2016_3448675b

Revenind la elementele cheie din noul pachet Office 2016, colaborarea este elementul central – logic până la urmă – și dincolo de asta, modulele Office 2016 sunt accesibile de pe orice platformă mobilă sau desktop via aplicații dedicate sau browser. După cum zicea și Tim Cook la lansarea iPad Pro, compania care știe cel mai bine ce înseamnă productivitatea este Microsoft, iar noul Office 2016 este experia acestui lucru. Cine lucrează în Office știe foarte bine câ de nenumărate ori pe zi ești obligat să ieși din Outlook și să intri în Excel sau Word și de acolo înapoi în Outlook pentru ca pe urmă să accesezi PowerPoint sau Skype. Cu noul Office 2016 Microsoft vrea să aducă o integrare mai bună: se pot partaja documente și în același timp să se inițieze sesiuni de chat pentru a se putea discuta și edita corespunzător direct în document via Skype.

Dacă e să aleg aplicația care îmi place cel mai mult din noul pachet Office 2016 aceasta este Outlook. Pentru că e cea care e deschisă mereu la mine pe desktop atât la serviciu cât și acasă, Outlook 2016 iese clar în evidență ca fiind cea mai utilă. În Office 2016 Microsoft prezintă Outlook ca fiind cel mai deștept client pentru organizarea mesajelor email. Căutarea mult îmbunătățită, noul filtru de spam și integrarea cu serviciile de cloud sunt doar câteva din chestiile noi pe care le veți regăsi.

ms-office-2016-tel_3448664b

Vă recomand să aruncați neapărat și o provire pe noul Excel, mai ales dacă sunteți utilizator de Office 365 și aveți acces la instrumentele Power BI.

office 365

Conceput pentru munca în echipă

Lucrați în echipă așa cum doriți și atunci când doriți. Creați și colaborați cu alții pe documente, păstrați documentele organizate pentru toți și actualizați-le cu blocnotesuri partajate. Fiți la curent cu aplicațiile Office mobile pe dispozitivele Windows, Android™ și Apple®.
Microsoft Office 2016 poate fi descărcat și testat deja de acum. Găsiți aici link-ul de download pentru Office 2016 și detaliile complete de licențiere.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep