HomeFeaturedFocusPrimii pasi in realitatea virtuala: ochelarii Cardboard de la idei3D.ro

Primii pasi in realitatea virtuala: ochelarii Cardboard de la idei3D.ro

Am primit prin amabilitatea celor de la idei3D.ro o pereche de ochelari Cardboard fabricați “cu mândrie în Iași”, după planurile open-source publicate de Google, care au reprezentat primii pași în realitatea virtuală pentru mine. Și care, la fel de bine, ar putea reprezenta același lucru pentru oricare dintre aceia care nu am mai gustat din această experiență.

20150921_101742

Ochelarii celor de la www.idei3D.ro funcționează cu ajutorul unui smartphone pe care s-au instalat împrealabil câteva aplicații dedicate. De altfel, aceasta este toată ideea din spatele noțiunii de ochelari Cardboard (un proiect destul de simplu pentru care este nevoie de carton, două lentile, doi magneți si puțin scai). Ei vin la pachet cu un joc, Realitate Augmentată – CMOAR RPG, însă Google Play oferă acces gratuit la mult mai multe aplicații de realitate virtuală, astfel încât experiențele să fie cât mai diverse: de la tururi virtuale în muzee celebre, până la plimbări cu roller coaster-ul (acestea din urmă au făcut deliciul nostru). De altfel, aplicația Cardboard îți oferă accesul la o colecție de materiale special dedicate acestor ochelari, însă în Google Play sunt multe astfel de posibilități, unele mai reușite, altele mai puțin inspirate.

20150921_101815

Ceea ce este sigur este că veți avea cu siguranță acces la o nouă sursă de distracție. Google a publicat planurile pentru ochelarii Cardboard în ideea în care cei iscusiți își vor fabrica singuri acest dispozitiv. Însă idei3D.ro a venit în sprijinul nostru și îți oferă ochelarii gata pregătiți la un preț de 35 de lei. Noi am primit în pachet și o bandă elastică pentru fixarea pe cap a ochelarilor, care se achiziționează separat (și pe care nu prea am folosit-o, pentru că ne-a fost teamă să nu dăm cu telefonul de pământ, suntem pățiți).

20150921_102228

Eperiența este destul de greu de descris, merită cu prisosință încercată. Odată ce te prinde microbul, scapi destul de greu de el. Chiar în timp ce scriu aceste rânduri, un nou traseu de roller coaster se descarcă pe telefonul meu.

Cred că ochelarii Cardboard de la www.idei3D.ro sunt o idee inspirată de cadou, mai ales pentru un pasionat de tehnologie.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep