HomeFeaturedFocusPRO Samsung Galaxy S6 edge+: 5 lucruri pentru care merita investitia

PRO Samsung Galaxy S6 edge+: 5 lucruri pentru care merita investitia

Samsung Galaxy S6 EdgePlus 14

Am deja aproape o săptămână de când testez intens un Samsung Galaxy S6 edge+ (primit de la Orange prin programul Orange Smartphone Testers) și am ajuns să am deja o imagine aproape completă asupra ceea ce este și ce poate face cel mai nou și mai puternic phablet Samsung. Vă spun de pe acum că sunt multe locuri în care strălucește dar din păcate are și destule zone unde mai e de lucru. Una peste alta este unul din phablet-urile deosebite ale acestui sfârșit de an și dacă vă tentează să luați unul atunci citiți cu atenție cele 5 motive PRO Samsung Galaxy S6 Edge Plus pe care vi le voi da.

1. Super display

Samsung Galaxy S6 EdgePlus 7

Galaxy S6 Edge Plus este un phablet făcut pe același design cu S6 Edge, adică păstrează liniile constructive, același display curbat plus elementele hardware. Diferența este dată de dimensiunea ecranului, pe S6 Edge Plus Samsung alegând să meargă cu un display de 5.7 inci, păstrând rezoluția 1440 x 2560 pixeli (cu o densitate mai mică, adică 518 ppi). Protecția este oferită de Corning Gorilla Glass 4 – nu, nu l-am scăpat pe jos ca să văd cum rezistă (și cu asta răspund și întrebărilor primite în această direcție).

Faptul că display-ul este mai mare decât cel de pe S6 Edge permite lui S6 Edge+ să afișeze mai multă informație, oferind opțiuni de folosire mai extinse. De exemplu merge excelent pe post de suport pentru parcurgerea știrilor via Flipboard.

În același timp Super AMOLED-ul de pe S6 Edge+ afișează niște culori deosebite în mai toate condițiile de iluminare. Mi-a plăcut că setarea pe modul automat a luminozității merge destul de bine și nu am fost nevoit să umblu manual la luminozitate ca să pot vedea ce scrie pe ecran.

Alt element distinctiv, curbura ecranului are două funcții utile. Prima este cea prin care permite afișarea de informații particularizate gen oră, mesaje, apeluri etc. A doua ține de faptul că ești mai mereu tentat să folosești curbura ecranului pentru a derula informația de pe ecran.

2. Camera foto

Samsung Galaxy S6 EdgePlus 9

Camera de pe Samsung Galaxy S6 Edge+ este aceiași cu cea de pe modelul S6 Edge, adică una de 16 MP capabilă de rezultate excelente. Filmează la 2160p@30fps, 1080p@60fps, 720p@120fps, HDR iar modulul de management are o grămadă de chestii interesante, inclusiv opțiunea de broadcast (într-un articol viitor o să revin asupra ei).

De obicei pecificațiile tehnice sunt una, mesajul de marketing altul și realitatea alta. În cazul lui S6 Edge+ sunt și adevărate, rezultatele folosirii camerei foto sunt foarte bune, ceea ce contează de fapt.

Uitați despre ce vorbesc:

20150912_18264920150913_12034420150913_12075820150912_20555620150913_11484520150913_11501620150913_11504320150913_115134

Toate sunt făcute pe modul automat fără nicio intervenție de Photoshop – am redus doar dimensiunea imaginilor ca să fie mai ușor de încărcat.

Într-un cuvânt: excelente rezultate.

3. Performanța

Samsung Galaxy S6 EdgePlus 6

Un capitol foarte important este cel al performanței iar pentru S6 Edge+ am trecut prin mai multe faze, de la autonomie, la cum se mișcă prin meniuri și aplicații până la benchmark-uri și am pus și în balanță modul în care se comportă vizavi de încălzire. S6 Edge+ e făcut pe un cipset Exynos 7420 cu un sistem de Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 & Quad-core 2.1 GHz Cortex-A57 pentru CPU și un GPU Mali-T760MP8 plus 4 GB RAM și 32 GB pentru stocare, fără slot microSD.

Încep cu modul de funcționare în meniu și aplicații: de cele mai multe ori merge instant cu toate că din când în când mai are momente în care pare să se blocheze pentru câteva fracțiuni de secundă. Încă nu mi-am dat seama de unde apar aceste probleme sporadice – le-am remarcat în Facebook și știind că aplicația Facebook de Android nu e chiar cea mai bine scrisă tind să explic așa problemele.

Folosesc în Brașov S6 Edge+ cu un SIM Orange 4G+, combinația dând un maxim de experiență: browsing-ul e instant. Vedeți mai jos rezultatele unui test de viteză făcut duminică, în Piața Sfatului din Brașov în condițiile în care era plin de turiști, mulți probabil conectați și pe rețeaua Orange.

Okla test

Pentru a putea măsura mai clar performanța am rulat câteva teste, doar o parte din suita clasică pe care o aplic pe fiecare smartphone în parte.

AnTuTu Benchmark 5.7.1 dă un rezultat de 62607, cel mai bun pe care l-am obținut până acum pe un smartphone Android.

Antutu_1Antutu

Pentru Quadrant Benchmark am primit un scor de 34429, bunicel.

Screenshot_2015-09-13-20-43-08

Iar pentru testul de browsing SunSpider pe Chrome am înregistrat o valoare de 732 ms, foarte bună, mai bună decât oricare alt smartphone pe care l-am testat până acum.

SunSpider

Deci în niciun caz nu trebuie să vă faceți probleme legate de performanța lui S6 Edge+: merge extrem de bine iar de încălzit nu se încălzește foarte tare, cu siguranță nu mai tare decât alte aparate similare.

4. Rularea de mai multe aplicații în paralel pe desktop

Samsung Galaxy S6 EdgePlus 11Samsung Galaxy S6 EdgePlus 10

Pentru că ai la dispoziție un super ecran generos și suficientă putere de procesare vei fi tentat să duci la maxim capacitățile phablet-ului Galaxy S6 Edge+ iar aici facilitatea de a putea rula în paralel două aplicații pe ecran este binevenită. De câte ori ați primit pe email un link și când l-ați deschis ați fost scoși din aplicația de email pentru ca o secundă sau două mai târziu să trebuiască să reveniți?

Pe S6 Edge+ puteți folosi browser-ul într-un layer și clientul de GMAIL în altul, navigați mai simplu printre ele și câștigați timp prețios. Sau poate vreți să ascultați ceva muzică pe YouTube în timp ce vă citiți știrile – la fel, prin rularea în paralel a două aplicații pe ecran acest lucru e posibil și chiar indicat și e un mare plus.

5. Senzorul de amprentă și funcțiile de monitorizare a activității fizice

Samsung Galaxy S6 EdgePlus 16

Senzorul pentru citirea amprentei folosit pentru deblocarea automată a phablet-ului începe să fie un element pe care îl folosesc tot mai des deși nu aș fi zis asta. Dincolo de faptul că datele mele biometrice ajung pe smartphone și sunt în posibil pericol, faptul că pot debloca instant phablet-ul S6 Edge+ e un mare avantaj. Am securitate (pentru că îl țin blocat mereu) și am și viteză mare de acces la aplicații, deblocarea fiind instant – până acum nu am avut probleme cu recunoașterea amprentei. Cred că pe măsură ce mă obișnuiesc cu funcția o să o caut tot mai des și pe alte aparate.

Un lucru e clar: dacă nu ai așa ceva nu știi ce pierzi. Când ai un cititor care funcționează cum trebuie începi să depinzi tot mai mult de el.

Tot la chestii extra care justifică (oarecum) investiția în phablet-ul S6 Edge+ adaug combinația de senzori și software pentru monitorizarea activității fizice. Pe S6 Edge+ veți putea urmări progresul vizavi de mișcare (pașii făcuți, distanțele, ritm) și niște date statistice interesante iar dacă veți dori să vedeți și care este ritmul cardiac sau nivelul de stres, senzorul special pus lângă LED-ul Flash, pe spatele aparatului, vă va fi de folos.

Samsung Galaxy S6 EdgePlus 12

 

Cam astea sunt primele cinci motive pentru care recomand phablet-ul Samsung Galaxy S6 Edge+. Și vă mai spun ceva: înainte de a lua o decizie definitivă dacă vă place sau nu, puneți mână pe unul. Mergeți într-un magazin Orange și testați-l cu propriile mânuțe. Abia pe urmă să vă hotărâți ce și cum, experiența proprie de folosire fiind definitorie și de multe ori total opusă celei create prin contactul vizual cu pozele produsului publicate pe internet.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep