HomeFeaturedFocusRanger, un Dorel cu pretentii

Ranger, un Dorel cu pretentii

Evolio a lansat versiunea sa de telefon rezistent la impact fizic, apă și praf, plus condiții extreme de temperatură și umiditate (câteodată și salinitate), mai exact certificare IP56, un fel de Dorel de la Utok, dar cu nume mai occidental. Din păcate, rămâne doar numele, la fel ca și în cazul ultimei variante de Dorel vorbim despre un feature phone. Așa că denumirea asta de Ranger este cam ca aia de Americanu’ pe care o mai are câte un vecin mai vârstnic pentru că fuma Kent pe vremea comuniștilor. Sună frumos și atât.

Nu vreau să intru prea mult în detalii legate de telefonul respectiv, mi se pare puțin hilar să vorbim despre așa ceva într-o lume a smartphone-urilor. Vă las totuși descrierea tehnică a telefonului, ca să nu mă acuzați fără probe:

Ranger funcţionează în reţele de telefonie de tip 2G ((Orange, Telekom, Vodafone) accesul la Internet fiind asigurat prin tehnologia GPRS. Telefonul dispune de un acumulator de 1200 mAh ce asigură o autonomie de funcţionare de până la cinci zile şi un slot pentru card de memorie care suportă Micro SD de până la 16 GB. Totodată, telefonul beneficiază de facilităţi de bază precum cameră foto, Radio FM, lanternă şi conexiune Bluetooth. Ranger este disponibil în 2 variante de culoare, dual SIM verde şi single SIM galben. Preţul recomandat de vânzare este 199 de lei.

Ce vreau însă să aduc în discuție este trendul ăsta pe care l-a observat în ultima vreme (e drept, doar la brand-urile românești) și pe care nu prea îl înțeleg, de a face telefoane rugged din feature-phone-uri. Băi, ăstea prin definiție pot fi scăpate pe jos fără probleme, sunt rezistente, nu au probleme cu ecranul dacă le uiți la soare și, de cele mai multe ori, nu au probleme nici cu o stropeală sau o ploaie. Nu aici sunt necesare certificările suplimentare, ci la smartphone-uri. Aici vorbim de dispozitive mai sensibile, care au nevoie de protecție suplimentară, aici ar trebui să se concentreze eforturile Utok sau Evolio.

Sunt singurul care crede asta?

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep