HomeFeaturedFocusSfatul zilei: cum activezi rapid optiunea multiwindow pe S6 Edge+

Sfatul zilei: cum activezi rapid optiunea multiwindow pe S6 Edge+

DSC_2255

Samsung multi window e o opțiune prezentă pe smartphone-urile Samsung high end care permite folosirea simultană, pe home screen, a două sau mai multe aplicații. Cu alte cuvinte un fel de multi tasking real, similar cu cel de pe Windows. Cum se face asta rapid pe Samsung Galaxy S6 Edge+?

În mod implicit o aplicație lansată din meniul Android va ocupa tot ecranul smartphone-ului. Samsung a introdus mai multe modificări în Android-ul standard, una dintre ele permițând activarea modului multi window. Dacă pe un smartphone cu specificații hardware mai mici și un display de rezoluție mai mică ideea de multi window nu e foarte atractivă, pe Samsung Galaxy S6 Edge+ este una din cele mai atractive funcții și cea de care mă bucur zilnic mai ales că activarea multi window este extrem de simplă.

Secretul e următorul: porniți aplicația pe care doriți să o rulați în paralel cu altele. Apoi faceți swipe pe diagonală pornind din colțul stânga sus al ecranului. Veți vedea cum fereastra aplicației se micșorează și apare un cerc în parte ei superioară. Apăsând pe el veți putea controla poziția și dimensiunea pe ecran.

Repetați operația pentru toate celelalte aplicații pe care doriți să le rulați în paralel pe ecranul principal de pe Android.

Screenshot_2015-09-14-21-42-08Screenshot_2015-09-14-21-37-33

iar ca să readuceți aplicația în mod Full Screen apăsați butonul sub formă de cerc și apoi icon-ul cu două săgeți ce sugerează redimensionarea full screen.

Sau poate vreți să folosiți Split screen, adică să împărțiți ecranul fix în două? Atunci trageți fereastra redimensionată și încercați să o lipiți de partea inferioară/superioară a display-ului și veți vedea cum e redimensionată automat.

E simplu. Încercați și voi!

Aparatul Samsung Galaxy S6 Edge+ pe care îl testez este primit de la Orange prin programul Orange Smartphone Testers.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep