HomeFeaturedFocusPixel C, tentativa Google de a concura Surface-ul

Pixel C, tentativa Google de a concura Surface-ul

S-ar putea ca hibridul tabletă/notebook propus de Google pe finalul evenimentului de aseară să rămână la stadiul de tentativă, însă o spun poate subiectiv, ca utilizator de Surface (RT, prima generație). Totuși, Pixel C merită luată în considerare de către fanii Android atunci când se vorbește despre o tabletă mare, de 10 inchi. Și numai de dragul Android-ului (o noutate pentru gama Pixel) 6.0 Marshmallow cu care vine dotată, unul curat, fără interfețe grafice alambicate. Doar vorbim de un produs Google, cu care compania se mândrește ca fiind integral realizat in-house. Discutabil.

Din punctul de vedere al hardware-ului, nu sunt specificații uluitoare, însă Pixel C se duce înspre partea de sus a topului tabletelor Android. În spatele unui display de 10,2 inchi, cu o rezoluție de 2560 x 1800 pixeli (308 ppi densitate), se ascunde un chipset Nvidia Tegra X1 CPU, cu GPU Maxwell. Memoria RAM este de 3 GB, versiunile de stocare internă sunt de 32 și de 64 de GB. Produsul a fost destul de rapid prezentat, astfel încât nici nu s-a insistat pe detalii de genul camerelor foto.

Pixel C vine și cu o tastatură cu prindere magnetică, opțională, care aduce destul de mult cu cea de surface, putând fi lăsată și peste display (atunci când tableta este închisă), dar și peste spatele tabletei (în timpul utilizării).

Prețurile mi se par ceva cam mari, probabil că și aici s-a dorit a se ține pasul cu Surface-urile de la Microsoft sau, spun unii, cu iPad Pro-ul de la Apple. Versiunea de 32 GB costă 499 dolari, cea de 64 GB costă 599 dolari. La aceste prețuri, doritorii mai adaugă 149 dolari pentru tastatura detașabilă. Nu aș putea să spun că dincolo era mai ieftin, ca în reclame, însă, tot ca în reclame, aș putea să închei că pentru restul, există Asus!

via ArsTechnica

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep