HomeFeaturedFocusFacebook va atentiona utilizatorii aflati in vizorul guvernului

Facebook va atentiona utilizatorii aflati in vizorul guvernului

A magnifying glass is posed over a monitor displaying a Facebook page in Munich.

O mișcare curajoasă din partea Facebook va avea ca rezultat faptul că utilizatorii ale căror conturi sunt bănuite că sunt ținta unor atacuri sponsorizate de guverne vor fi anunțați despre acest lucru. Cu alte cuvinte dacă vă veți trezi cu un mesaj similar cu cel de mai jos atunci să știți că sunteți în vizorul unui guvern și că sunteți sfătuiți să vă luați măsuri de protecție suplimentare, eventual chiar să vă gândiți serios să renunțați la respectivul cont.

fbattack

Aflăm de decizia Facebook prin intermediul lui Alex Stamos, Facebook’s Chief Security Officer. Și există și o explicație mai clară: Facebook monitorizează permanent activitatea conturilor de Facebook și când apar mesaje de alarmă, ele sunt procesate corespunzător și de aici a venit ideea de a atenționa utilizatorii.

E posibil ca PC-ul sau smartphone-ul să fi căzut victima unui atac complex (la a cărui pregătire a fost nevoie de resurse importante pe care doar anumite guverne le au la dispoziție) și că e cazul să ia măsuri. În același timp nu va exista niciun fel de motivație care să explice de ce s-a luat decizia ca respectivul utilizator să fie alertat.

Asta înseamnă că Facebook măcar ne va spune că ceva e în neregulă cu anumite conturi. Asta nu înseamnă 100% că el este infectat sau a căzut victimă unui atac. Doar că există simptome …

Și acolo unde există simptome lucrurile ar trebui analizate în amănunt. Știți vorba aia ”nu există fum fără foc”.

via engadget

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep