HomeFeaturedFocusE clar, mi-am gresit meseria! Se fac bani grei din YouTube!!!

E clar, mi-am gresit meseria! Se fac bani grei din YouTube!!!

Și când te gândești că o apucasem pe drumul cel bun în anii studenției, atunci când scriam despre jocuri la LEVEL (perioada 1998 – 2000). Pentru că despre jocuri este vorba și în materialul care urmează, și despre banii pe care îi fac unii pur și simplu jucându-se! Da, sunt alte vremuri, acum tutorialele sau walkthrough-urile sunt în format video, iar YouTube este sursa pe care caută oricine are o problemă, un impas într-un joc.

Și da, materialul de față este și despre YouTube, care a publicat lista cu oamenii care au făcut cei mai mulți bani din materialele publicate. Așa cum spuneam în debutul materialului, din jocuri s-au făcut bani extraordinari. Cel care conduce clasamentul publicat de Forbes, pe numele său PewDiePie (spre rușinea mea nu am auzit de el), realizează materiale video în care parcurge jocurile video de la un cap la altul, comentând pe marginea experiențelor avute și ajutând-ui astfel pe alții să treacă mai ușor prin joc. Mă rog, nu pare să o facă foarte profesionist și în ultima vreme a încercat să o dea și pe comedie, dar a început de la gaming. Și pare să știe să exploateze foarte bine succesul avut, are o întreagă echipă în spatele său.

Într-un an de zile (iunie 2014 – mai 2105), respectivul PewDiePie a realizat 12 milioane de dolari (suma brută) doar din YouTube. La cât este de popular sunt convins că face bani și din promovarea anumitor jocuri. Ultimul clasat din top 10 a realizat 2,5 milioane de dolari. Iar cei care prezintă și comentează jocuri video sunt foarte prezenți în acest top 10. Deci, exact cum vă spuneam, cred că ne-am greșit cu toți meseriile. Și când te gândești că am fost în industrie… 🙂

via Forbes

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep