HomeFeaturedFocusSamsung, procentul si declinul

Samsung, procentul si declinul

Nu am fost niciodată vreun mare fan Samsung sau, cu atât mai mult, Apple. Însă devin brusc avocatul oricăreia dintre cele două companii atunci când văd cum încearcă unii să îngroape Samsungul din informații scoase din context, în vreme ce alții încearcă, cu orice preț și în cele mai aberante moduri, să își facă reclamă pe spatele Apple. Ultimul exeplu pentru această a doua situație este dat de deșteptul care compara camera de pe iPhone 6s cu cea de pe un DSLR. Și o dădea ca fiind mai bună, deși nu este cazul, am văzut că unii care se dau specialiști au spus că nu e cu nimic mai presus decât cea de pe iPhone6.

Acum ne întoarcem însă spre Samsung. Citiți vă rog titlul următor: Report: Samsung smartphone sales to mark first year-on-year decline in 2015. Nu-i așa că prevestește tot ce e mai rău pentru bieții coreeni, cărora îți vine să le plângi de milă? Știți de unde vine acest ton apocaliptic, care te face să crezi că Samsung nu mai prinde 2018 în viată? De la o diferență de un procent! Un singur procent!?!?!?

Și nu vorbim despre cifre reale, ci doar despre niște previziuni ale unor deștepți de la TrendForce, care cred că Samsung va livra (nu va vinde, ci va livra) în 2015 cu 1% mai puție telefoane decât în 2014. O să vedem la anul dacă această scădere se va reflecta și în cifrele reale. Nu de alta, dar eu dacă aș fi Samsung, aș vinde cu super-discount, doar ca să nu dau mai puține telefoane în piață, să nu aibă subiect de discuții toți cârcotașii.

Iar cine vrea cu orice preț să scoată în față Apple, ar trebui să se uite la profit. Acolo realitatea ține cu fanboișii, iar Samsung pălește cu toate vânzările și cotele lui de piață. Dar e nevoie de puțin efort ca să sune totuși cât mai apocaliptic.

via PhoneArena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep