HomeFeaturedFocusInteresant: 5 predictii facute de Bill Gates in 1999 ce au devenit...

Interesant: 5 predictii facute de Bill Gates in 1999 ce au devenit realitate

bill-gates

Bill Gates, fondatorul și fostul șef al Microsoft, este primul mare boss din IT-ul global pe care am avut ocazia să îl văd de aproape, în 2003, la puțin timp după ce mi-am început cariera din IT. M-a impresionat pentru că nu era deloc așa cum mi-l imaginasem, ci un tip extrem de tăcut, restras, cu bun simț și care știa foarte bine că orice face sau spune va avea impact important asupra companiei pe care o conduce. Dacă e să îl compar cu Steve Ballmer sau Satya Nadella (pe care am avut ulterior ocazia să îi văd de aproape și să le adresez întrebări) e undeva la mjiloc, mult mai pe placul meu.

V-am spus toate astea pentru că în continuare sunt impresionat de ceea ce a putut face Gates cu Microsoft, mai ales că, din când în când, mai apar diverse informații care vin să ne arate că omul a știut încotro se duce tehnologia. Am scris aici și aici despre niște tehnlogii/produse pe care Microsoft le-a imaginat cu mult înainte să apară pe piață și care, din păcate pentru companie, nu sunt acum în curtea ei.

Azi vin să să vă spun despre 5 chestii despre care Gates vorbea în 1999, adică acum 16  ani și care au devenit realitate. Și din nou, tot din păcate pentru Gates sau Microsoft, aceste tehnologii/produse nu fac parte din portofoliul produselor de succes ale Microsoft.

Haideți să vedem:

1. Comparatoarele automate de prețuri:

Gates spunea că: ”serviciile automate de comparație a prețurilor vor fi create și vor permite utilizatorilor să verifice prețuri de pe mai multe site-uri și să găsească fără efort cel mai mic preț”.

Da, avem. De la Yahoo Shopping la Google Shopping și chiar Amazon, serviciile astea sunt prezente și ne fac viața extrem de ușoară.

2. Dispozitivele mobile:

De la Gates citire, din 1999: ”Oamenii vor avea cu e mici dispozitive ce le vor permite să comunice instant, să facă afaceri de oriunde s-ar afla. Vor putea să verifice știrile, să vadă zborurile unde au bilete, să citească informații financiare și multe altele”.

Hmmm. Vorbim de smartphone? De tablete? Sau de ceasurile inteligente?

Alegeți voi!

3. Social Media

”Site-uri private pentru prieteni și familie vor fi ceva comun, permițând oamenilor să discute și să planifice evenimente”.

Facebook, Twitter, Instagram, Skype. Puneți voi altele pe care le folosiți.

4. Publicitate inteligentă

”Aparatele vor oferi publicitate inteligentă. Vor ști obiceiurile de cumpărare și vor afișa reclamă exact pe preferințele celui ce va trebui să cumpere”.

E ceea ce face Google, Amazon și oricare alt vânzător online: ați încercat vreodată să vă uitați la un anumit produs pe un site de cumpărături pentru ca ulterior să vedeți că oriunde navigați pe net apar detalii despre el?

5. Plățile online

”Oamenii își vor plăti facturile, vor face cumpărături și vor comunica cu doctorii prin Internet”.

Cât se poate de adevărat. Și mai mult toate astea încep să se facă de pe smartphone.

Sunt doar 5 chestii dintr-o listă de 15 lucruri despre care vorbea Bill Gates în 1999. Puteți parcurge aici toată lista dacă sunteți curioși să aflați mai multe.

Și apoi gândiți-vă câte din aceste idei se regăsesc acum în curtea Microsoft!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep