HomeFeaturedFocusMicrosoft si Google si-au dat mana peste tara

Microsoft si Google si-au dat mana peste tara

Exact ca în melodia cu soarele și pionierii, acolo unde țara este fără întoială Statele Unite, căci armistițiul dintre cele două companii se referă la procese (18 la număr, ca să fiu mai exact) care erau în derulare pe teritoriul SUA și al Germaniei. În ciuda tonului ironic, mă bucur cât se poate de sincer când văd giganții IT-ului că o lasă mai moale cu războaiele purtate pe seama patentelor tehnologice și a încălcării acestora. Primii care au de câștigat sunt consumatorii finali, la care ajung produse mai bune și cu tehnologii inovatoare. Vă dați seama că erau la mijloc ceva resurse, dacă vorbim de 18 procese între două companii ca Microsoft și Google.

Mă bucură și mai tare că pare a fi un trend general. Până și Apple și Samsung par că au lăsat-o mai moale și se preocupă mai mult de dezvoltarea de produse mai bune și mai spectaculoase, mutând rivalitatea istorică dintre ele din tribunale în laboratoarele de cercetare/dezvoltare, lucru mult mai benefic pentru public.

Cum era de așteptat, în ciuda armistițiului, părțile nu au exclus inițierea unor noi acțiuni în instanță, atunci când va fi cazul. Însă, partea bună este că au admis și că vor lucra împreună în zone care sunt în interesul utilizatorilor produselor lor. Așa că eu sper că vor da un exemplu și pentru alți procesomani preocupați de generarea banilor din exploatarea unor proprietăți intelectuale deținute.

via Reuters

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep