HomeFeaturedFocusSistemul automat de traducere in timp real al Skype ajunge la indemana...

Sistemul automat de traducere in timp real al Skype ajunge la indemana tuturor

skype-translator-new-100618634-large

Am mai scris despre Skype Translator, serviciul Microsoft de traducere automată a convorbirilor. Atunci vă spuneam că intră într-o fază de testare unde cei interesați o pot folosi. Acum vă anunț că serviciul va fi accesibil tuturor în perioada următoare prin aplicația Skype de desktop.

Cu alte cuvinte se dă drumul la convorbiri între persoane ce nu vorbesc neapărat aceiași limbă dar cu ajutorul Skype vor putea să se înțeleagă mult mai ușor. De ce?

Pentru că Skype va putea să înțeleagă ce spuneți într-o limbă și să o traducă în timp real în alta. Și asta direct din aplicația de desktop, fără să fie nevoie să scoateți vreun ban din buzunar ca să vă bucurați de ea. Există totuși o limitare, ea fiind legată de faptul că traducerea funcționează doar cu șase limbi: engleză, spaniolă, franceză, germană, italiană și mandarină. Deci nu veți putea vorbi românește și să vă înțelegeți cu cei ce vorbesc chineza sau japoneza. Puteți face asta dacă apelați la traducerea automată a mesajelor scrise, nu pentru voce.

În următoarea perioadă Microsoft va da drumul la funcționalitate direct în aplicația Skype de desktop. Vă dați seama ce oportunități interesante deschide acest serviciu? Să poți comunica cu oricine, în timp real, fără să fie necesar să îi cunoști limba, sună a tehnologie SciFi. Doar că e aici, acum.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep