HomeFeaturedFocusVesti bune: Windows 10 Mobile Insider Preview 10572 e gata de download...

Vesti bune: Windows 10 Mobile Insider Preview 10572 e gata de download in Fast Ring

Windows 10 10572

Oare Microsoft s-a pus pe treabă și lucrează intens la Windows 10 Mobile? Așa s-ar zice dacă ne gândim că aseară a ieșit un nou build Insider Preview de Windows 10 Mobile. După ce Gabe Aul a făcut un scurt sondaj pe Twitter printre Windows Insiders a decis ca 10572 să fie publicat în Fast Ring cu toate că are un dezavantaj major: pentru instalare trebuie să se revină la Windows Phone 8.1 cu Windows Device Recovery Tool la fel ca în build-ul precedent.

Dar … se pare că merită efortul. Build-ul 10572 pare mai rapid decât cel precedent, aplicațiile funcționează mai bine și are introdusă comunicarea cu Windows 10 de pe PC în sensul că acum notificările apar și pe PC și e posibil să se răspundă la ele direct de acolo. Asta se întâmplă prin intermediul Cortana.

TIPS: dacă vreți să trimiteți un SMS de pe PC via Windows 10 Mobile build 10572 trebuie să aveți Cortana activă cu același cont ca și pe telefon și să îi spuneți ”Text numeleadresantului” și apoi să introduceți mesajul dorit.

Iar pe Windows 10 Mobile să aveți din Cortana activă setarea Missed Call Notification pentru ca notificările să ajungă și pe PC.

cortana-missed-call-settings

Aceleași chestii introduse în Cortana pe 10549 sunt și ăe 10572: integrarea Skype în Messaging, Cortana știe să citească informațiile despre activitățile din timpul liber.

În plus e posibil să fie salvate offline hărțile pe SD card.

Pentru aplicația Photos se pot selecta pozele care să apară în mod aleator în Live Tile-ul Photos.

Și teoretic sunt aduse adiții la modulul care se ocupă de mediile de stocare. Zic teoretic pentru că pe al meu Lumia 640 nu mai vede cardul SD după upgrade-ul de la Windows Phone 8.1. O soluție este să fie formatat cardul, ceea ce nu vă recomand.

Încă mai sunt introduse și probleme (din păcate):

  • Visual Voicemail nu se sincronizează câteodată
  • Messaging crapă pe sisteme dual SIM în anumite condiții
  • Photos nu poate fi selectat ca și canal de partajare din aplicații terțe (Facebook, Instagram)
  • Aplicația Phone poate să aibă probleme, se rezolvă prin restart
  • Ceva probleme de conectare la WiFi după după upgrade – e necesar un restore la Windows Phone 8.1 și upgrade din nou.

Eu l-am pus de azi dimineață și pare rapid. Singura problemă majoră e că nu vede cardul SD. A venit și Facebook Beta de Windows 10 cu Universal App. Încă nu îmi dau seama cât de fiabil e.

Dacă vreți să îl testați eu spun că merită, dar dacă vă deranjează revenirea la Windows Phone 8.1 atunci mai așteptați puțin, probabil că joi vine în Slow Ring următorul build care o să permită upgrade-ul de la 10549 sau 10536.

via Microsoft

 

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep